Luikersteenweg/Dijk

Het totale projectgebied had een oppervlakte van ca. 850 m2.

Tijdens de opgraving werden er sporen en funderingen aangetroffen van een 18de eeuwse woning.

Verder werden er postmiddeleeuwse lagen aangetroffen met hieronder oude alluviale afzettingen van de Jeker tot minstens 3 m onder het huidige loopniveau.

Ook de diepere proefputten, uitgevoerd in het kader van de toekomstige waterputten toonden enkel de zeer natte alluviale afzettingen.

Een Romeins of middeleeuws niveau of sporen van de Romeinse stadsmuur werden echter niet aangetroffen. De funderingen van deze laatste kunnen zich echter wel nog steeds op grotere diepte bevinden.

Aangezien de natuurlijke ondergrond enkel via boringen werd geregistreerd, het onderzoeksgebied niet volledig onderzocht kon worden en er nog steeds een archeologisch archief aanwezig is onder de diepste aangelegde archeologische vlakken, wordt het gehele terrein beschouwd als in situ te bewaren.

Auteurs: Reygel, Patrick

18de eeuwse woning