Nieuwe Steenweg 39

In totaal werden op het te onderzoeken terrein 13 spoornummers uitgeschreven.
Enkele resten zijn te koppelen aan de 2 linker traveeën, die in de jaren ’60 werden afgebroken. Deze resten behoren tot een ondiepe kelder, die voorzien was van een bakstenen gewelf en die doorliep in de huidige zuidelijke woning. De maximale hoogte in deze kelder bedroeg ca. 1m. Een aantal resten getuigen van een oudere fase, tenzij dit een volledig vertekend beeld is t.g.v. het intensieve gebruik van recuperatiemateriaal. Indien het om een oudere fase gaat, is het interessant om erop te wijzen dat deze resten niet voorkomen op de 19de-eeuwse kadasterkaarten.

Auteurs: Meylemans, Erwin

Resten bebouwing