Toren van de Onze-Lieve-Vrouwbasiliek

Beschrijving

In het kader van werken aan het wegdek rond de toren van de basiliek werd een archeologische werfbegeleiding uitgevoerd. Hierbij werden fundamenten van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek aangetroffen, en ook een bluswatercisterne uit de 19de eeuw. De exacte datering van die fundamenten is onbekend. Door de beperkte diepte van de bodemingrepen leverde het onderzoek geen sporen en/of vondsten op uit de Romeinse tijd of middeleeuwen, maar het is wel aannemelijk dat het archeologisch bodemarchief uit die perioden dieper nog wel aanwezig is.

Auteurs: Van Gils, Marijn

bluswatercisterne