Noorderhart

Beschrijving

Bij het proefsleuvenonderzoek trof men zes sporen aan: een kuil uit de metaaltijden en een paalkuil, drie greppelsegmenten en een waterkuil uit de Nieuwe/Nieuwste Tijd. De sporen uit de Nieuwe/Nieuwste Tijd bevatten geen vondstmateriaal. Ze werden gedateerd op basis van hun vulling die overeenkwam met de onderste ploeglaag. De kuil was ondiep bewaard maar bevatte 24 scherven met een grove tot matige fijne kwartsmagering. Sommige scherven vertoonden een opgelegde band, versierd met nagelindrukken. Dit aardewerk dateerde het spoor in de metaaltijden.

Auteurs: Arts, Annick
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)