Vrijheid

Beschrijving

Op basis van de resultaten kan geconcludeerd worden dat er geen potentieel is om steentijdsites aan te treffen.

Het proefsleuvenonderzoek bracht wel tal van archeologische sporen en sporen aan het licht. Verspreid over het terrein zijn paalkuilen, een kuil en greppels gevonden. Hierbij zijn er slechts twee vondsten verzameld; het gaat om een scherf handgevormd aardewerk en een scherf middeleeuws grijs aardewerk. Hoewel er in de proefsleuven geen plattegrond is opgemerkt, is er op basis van de bevindingen in de sleuven wel sprake van bewoning in de zuidelijke zone van het plangebied. Door de kleine hoeveelheid aan diagnostisch materiaal is het echter niet mogelijk om de sporen duidelijk te kunnen dateren. Toch wordt er op basis van de vondsten aan een bewonings- of gebruiksfase uit de metaaltijden/middeleeuwen.

Op basis van deze resultaten kan geconcludeerd worden dat er zich binnen de grenzen van het plangebied een behoudenswaardige archeologische site bevindt. Deze zal door de geplande werken zeker verder worden verstoord.

Auteurs: Nachtergaele, Kenneth

Metaaltijden