Kasteel de Renesse II

Beschrijving

Restanten van afgebroken vleugels of oudere fasen van het kasteel van Renesse, daterend uit zowel de nieuwe als nieuwste tijden.

In de oostelijke en zuidelijke zone waren muurfragmenten uit baksteen aangetroffen, te dateren tussen 1450 en 1650. Ten slotte is een restant van de stenen brug aangesneden die de oude en nieuwe kasteelsite met elkaar verbond na de bouw van het nieuwe kasteel tussen 1542 en 1548.

Een tot op heden ongekende kelder dateert vanaf de tweede helft van de 19de eeuw. Een andere structuur dateert van kort na 1920, toen de linkervleugel werd uitgebreid.

Auteurs: De Groote, Koen
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)