Restant Duitse militaire post Hollandstellung

Restanten van een Duitse militaire post van de Hollandstellung.

Gelegen langs de zuidelijke dijk van het Schipdonkkanaal, min of meer tegenover Celie 10 (aan overzijde kanaal), tussen restanten Duitse bunker en Duitse militaire post. De militaire post (bunker, open gevechtsstelling?) was opgetrokken aan de hand van geprefabriceerde betonstenen. Langs de zuidelijke dijk van het Schipdonkkanaal, in het segment tussen Strobrugge en Balgerhoeke, werden tientallen betonnen versterkingen en bunkers opgetrokken, waaronder onderhavige constructie. Het Schipdonkkanaal was langs beide zijden omgeven door prikkeldraadversperringen. Het merendeel van deze constructies werden in mei 1940 door de Belgische genie vernietigd, opdat ze niet door de vijand gebruikt konden worden.

Auteurs: Decoodt, Hannelore

Bunker

Datering: WO I
Typologie: bunkers, linies
Materiaal: beton
Thema: Erfgoed Eerste Wereldoorlog
  • Inventarisatie Hollandstellung
    • Bron: VAN DE SIJPE L. 2022: De Hollandstellung - Inventarisatie van deze bunkerlinie op grondgebied Adegem: Ad L 02 [online], https://www.bunkergordel.be/14.017e-%20Interne%20Inventarisatie%20Hollandstellung%20-%20Adegem.html (geraadpleegd op 8 december 2023).