Restant Duitse militaire post Hollandstellung

Restanten van een Duitse militaire post van de Hollandstellung.

Gelegen langs een bosje ten zuiden van het Schipdonkkanaal (Afleidingskanaal van de Leie), op de kop van het bosje.

De militaire post (bunker, open gevechtsstelling?) was opgetrokken uit betonstenen.

Langs het Schipdonkkanaal waren verschillende Duitse militaire posten opgetrokken, die in mei 1940 door de Belgische genie werd vernietigd, opdat ze niet door de vijand gebruikt konden worden. Vermoedelijk betreft dit één van deze militaire posten.

Auteurs: Decoodt, Hannelore

Bunker

Datering: WO I
Typologie: bunkers, linies
Materiaal: beton
Thema: Erfgoed Eerste Wereldoorlog
  • Inventarisatie Hollandstellung
    • Bron: VAN DE SIJPE L. 2022: De Hollandstellung - Inventarisatie van deze bunkerlinie op grondgebied Adegem: Ad L 02 [online], https://www.bunkergordel.be/14.017e-%20Interne%20Inventarisatie%20Hollandstellung%20-%20Adegem.html (geraadpleegd op 8 december 2023).