Onderzoek naar aanleiding van een aanbouw aan het gemeentehuis. Opp. 3230m2 waarvan op 110m2 een verstoring tot -40 en -80cm.
Er werd een raai met 5 boringen + 2 extra boringen gezet. In totaal werden bij het onderzoek 45 archeologische indicatoren aangetroffen (25 artefacten in vuursteen, 14 fragmenten aardewerk en 6 stukken verbrand bot).
Daarom werden 2 proefputten gezet bij 2 positieve boringen. Na evaluatie van de gedroogde stalen blijkt dat er veel archeologisch materiaal aanwezig is en dat dit verticaal verspreid zit tussen de bovenste en onderste niveaus tot op -100 cm. Een kwart van het vondstmateriaal bevindt zich in extern aangevoerd ophogingssediment in de bovenste 25-35cm onder het huidige maaiveld.
Het vooronderzoek bevestigt de aanwezigheid van een op zijn minst deels in context bewaard steentijdsite. Verder onderzoek zou op basis van deze vaststellingen en gezien het beschermde statuut van het studiegebied binnen de middenneolithisch site Spiere 'de Hel' noodzakelijk zijn, waar de geplande werkzaamheden dit site bedreigen. Na afronding van het vooronderzoek besliste de bouwheer het oorspronkelijke ontwerpplan bij te sturen om de impact te beperken zodat een behoud in situ kan vooropgesteld worden.