Van Meterenkaai 1-3

Beschrijving

Op 09/11/2023 deed BAAC Vlaanderen bvba een archeologische werfbegeleiding ter hoogte van de Van Meterenkaai 1-3 te Antwerpen. De werfbegeleiding bestond uit de archeologische begeleiding van het uitgraven van een nieuwe liftput en het visueel inspecteren van de 9 paalkoppenputten. Alle nieuw te graven putten hadden een gezamenlijke oppervlakte van 40 vierkante meter. Dit onderzoek leverde enkel informatie op over de verstoringsdiepte van het terrein wellicht reeds in de jaren '70 van de 20ste eeuw. Het terrein bleek dus ook onder het huidige kelderniveau nog opgebouwd te zijn uit archeologische niveaus uit de 2de helft van de 20ste eeuw. Dit bleek uit alle waarnemingen en geldt dus voor het ganse terrein.

Auteurs: Pieters, Marnix

archeologische lagen