Simon Stevinplein 2-2a

Beschrijving

Naar aanleiding van een renovatieproject in de historische binnenstad van Brugge werd na een positief vooronderzoek overgegaan tot het opgraven van de zones die door de bouwwerken zouden vernietigd worden. Hierbij werd een reeks sporen uit de vol- en laatmiddeleeuwse sporen vastgesteld. Daarnaast werd ook een beperkte hoeveelheid verspitte Romeinse ceramiek gevonden.

In enkele vol- en laatmiddeleeuwse sporen die uitgegraven waren in de moederbodem, zijn Romeinse scherven aangetroffen. Deze zijn wellicht eerder intrusief op de site terechtgekomen. Ze wijzen wel op mogelijke Romeinse bewoning in de omgeving van het projectgebied.

Enkele lagen binnen het projectgebied werden als volmiddeleeuwse bewoningslagen geïnterpreteerd waarin een beperkte hoeveelheid ceramiek is aangetroffen. Tot de laatmiddeleeuwse periode behoren enkele (extractie)kuilen en een beperkt aantal funderingsresten. Voor deze laatste is niet uit te sluiten dat ze ook in de post-middeleeuwse periode te dateren zijn.

Auteurs: Moens, Jan

Postmiddeleeuwse resten