Algemeen
Tijdens het onderzoek werden er 6 sporen gevonden: een muur, goot, 2 kuilen, gracht en een spoor zonder determinatie. Er werden 6 vondstenlabels aangemaakt, allemaal middeleeuws/postmiddeleeuws aardewerk.
Middeleeuwen
In werkput 1 werd in de zuidoostelijke hoek een goot geregistreerd. Deze werd aangelegd in de grachtvulling. De goot is 32 cm breed en onderaan opgebouwd uit gele baksteen met daar bovenop dekstenen van natuursteen. De baksteenformaten en aanleg in de vermoedelijke grachtvulling doen een oudere datering vermoeden. Er werd een fragment aardewerk naast het gootje aangetroffen dat vermoedelijk kan gedateerd worden in de 14e eeuw, dit kan de grachtvulling en de aanleg van het gootje al een eerste datering geven. In werkput 2 werden verscheidene grachtvullingen geregistreerd in het vlak. Op basis van het bureauonderzoek is het waarschijnlijk dat dit resten zijn van de oude Poperingevaart, die mogelijk in de late middeleeuwen geleidelijk aan werd gedicht op basis van het aangetroffen aardewerk in de vullingslagen. In de mogelijke grachtvulling werden ook twee mogelijke afvalkuilen geregistreerd.
Nieuwste tijd
In werkput 1 werd een muur gevonden. De muur was zeer broos bewaard en het lijkt onwaarschijnlijk dat het werd gebruikt als dragende muur.
Aangezien de muur ook zeer hoog was bewaard, is de datering wellicht vrij recent en is de interpretatie mogelijk die van een tuinmuurtje.