Kantstraat 25

In de woning werden bij verbouwingswerken een oude vloer en enkele vondsten aangetroffen.

De bakstenen vloer volgt de contouren van de huidige woning. Er was de aanzet naar een dichtgestorte kelder zichtbaar met een arduinen trede, maar verder geen muurresten. Het lijkt geen verband te houden met het aanpalende Kartuizerklooster, maar eerder met de woningen die er later werden gebouwd (19de eeuw).

De vondsten zijn vermoedelijk nog recenter (begin 20ste eeuw):

• een donkerbruine glazen bierfles met dop, en daarop het opschrift 'JOS.SMET-VAN HOEYMISSEN-L', 'LEERMARKT' en 'MECHELEN';
  • drie fragmenten van een jeneverfles in steengoed met opschrift 'VIEUX SYSTEM', 'MERK' en ''TWIT STOOPKE'';
  • fragmenten van twee leren schoenen;
  • een koehoorn, het bot het onderbeen van een haan met spoor. De vloer werd grotendeels bewaard onder de nieuwe vloer;
  • de tarsometatarsus van een haan (een been uit het uiterste eind van de looppoten van vogels), herkenbaar aan het grote spoor.

De vloer werd grotendeels in-situ bewaard onder een nieuwe vloer.

Auteurs: Van Gils, Marijn