Ruiseledesteenweg 23.400

Beschrijving

Tijdens de terreinevaluatie werden 57 spoornummers uitgeschreven. Het sporenbestand bestaat uit 28 kuilen, 3 vermoedelijke houtskoolmeilers, 1 bijkuil en 25 gracht- of greppelsegmenten. Daarnaast werden recente verstoringen, drainages en natuurlijke sporen aangetroffen.

Het aangetroffen archeologisch ensemble wordt geïnterpreteerd als een volmiddeleeuws erf (opgebouwd uit gebouwplattegronden, een vermoedelijke waterput en een erfgracht), 3 verspreide vermoedelijk Romeinse houtskoolmeilers en enkele postmiddeleeuwse perceleringsgrachten.

Auteurs: Polfliet, Bruno; Depaepe, Ine
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Late IJzertijd/Romeinse houtskoolmeilers

Datering: late ijzertijd (westen), Romeinse tijd
Typologie: kuilen, meilers

Beschrijving:
Verspreid over het projectgebied zijn drie vermoedelijk Romeinse houtskoolmeilers en één bijkuil aangetroffen. Houtskoolmeilers met dergelijke afmetingen worden in de late ijzertijd/Romeinse periode geplaatst.

Volmiddeleeuws erf

Datering: volle middeleeuwen
Typologie: gebouwplattegronden, grachten (infrastructuur), waterputten
Materiaal: grijs aardewerk

Beschrijving:
Het aangetroffen archeologisch ensemble bestaat uit een volmiddeleeuws erf opgebouwd uit gebouwplattegronden, een vermoedelijke waterput en een erfgracht. Verschillende paalkuilen bevatten handgevormd (nagedraaid) grijs aardewerk.