Ijzerdijk, Kievitstraat

Beschrijving

Door watererosie was in december een menselijke schedel blootgespoeld, op de zuidelijke oever van de IJzer. De vondst werd door de politie geborgen en overgemaakt aan het parket. Na analyse concludeerde de wetsgeneesheer dat het vermoedelijk om een gesneuvelde uit WO I ging.

Op 31/01/2024 werd overgegaan tot een opgraving van de nog resterende delen. Uit een eerste analyse blijkt dat het vermoedelijk om een Franse soldaat gaat die sneuvelde aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Uit luchtfoto's bleek dat zich op deze plaats in de oorlog een lange loopgracht bevond, wat werd bevestigd tijdens de opgraving.

Auteurs: De Decker, Sam

Gesneuvelde