waarneming

Pater R. van de Wouwerstraat

archeologisch element
ID
990898
URI
https://id.erfgoed.net/waarnemingen/990898

Beschrijving

Er werden 3 proefputten gegraven op de hoek van de Pater R. van de Wouwerstraat en Kapt. M . Cuypersstraat in Zichem; Daarbij werden sporen van 2 niveaus aangetroffen. Er werden ophogingslagen, muurresten en een greppel aangetroffen.


Auteurs: Patrouille, Els
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Greppel

Typologie: greppels
Materiaal: houtskool
Gebeurtenis:

Muurresten/funderingen

Typologie: muurresten
Gebeurtenis:

Beschrijving:
Er zijn 8 muurresten (funderingen) aangetroffen en 1 uitbraakspoor. Ze kunnen in verband gebracht worden met de oudere bebouwing op het terrein. Ze zijn zowel in proefput 1 als proefput 2 aangetroffen. Er kunnen 23 groepen onderscheiden worden op basis van de mortel, een groep met donkerbruine zandige mortel, een groep met grijs/gele zandige kalkmortel met witte kalkstippen en een groep met grijze cementmortel. De muren met zandige mortel behoren tot een kelder met bakstenen met een afmeting van 20 x 10 x 5 cm. De muren met de zandige kalkmortel zijn deels ingewerkt in deze van zandmortel en hebben een afmeting van 22 x 10 x 5 cm. Ze zijn jonger. De cementfase betreft een herindeling/heropbouw van de kelder met bakstenen van 22 x 10 0x 5 cm.

Ophogingslagen

Typologie: ophogingslagen
Gebeurtenis:

Beschrijving:
In de eerste proefput werden 5 ophogingslagen aangetroffen, in de tweede proefput 6. Ze dekken allemaal een oude (oorspronkelijke) bouwvoor af.


Relaties

  • Is deel van
    Historische stadskern van Zichem


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Pater R. van de Wouwerstraat [online], https://id.erfgoed.net/waarnemingen/990898 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.