Maraillestraat en Smissestraat

Beschrijving

Tijdens het onderzoek voor deze verkaveling op 3948m2 werden bij de verkennende boringen geen aanwijzingen voor een steentijdsite aangetroffen. Het proefsleuvenonderzoek toonde sporen van een gracht, 7 greppels en 2 kuilen. Het vondstenmateriaal kon niet ouder gedateerd worden dan de Nieuwe Tijd.

Bron: DEFRANCQ J. 2023: Nota Outrijve Maraillestraat (prov. West-Vlaanderen), Ingelmunster
Auteurs: Lemay, Nancy

gracht

Datering: nieuwe tijd

Beschrijving:
De gracht heeft een breedte van 2,40m en lijkt overeen te komen met een perceelsgracht op de Ferrariskaart.
Er werden twee geglazuurde wandscherven in aangetroffen.

greppels

Beschrijving:
De greppels zijn 50 tot 60cm breed. Eén van de greppels bevatte 2 scherven roodgebakken aardewerk, waarvan één met koperglazuur.

kuilen

Beschrijving:
Eén kuil werd slechts deels aangesneden, de andere was een perfect ronde kuil van 1,40m. Op basis van een natuurstenen tegel en een stuk ijzerroest werd deze kuil ten vroegste in de Nieuwe Tijd gedateerd.