Zand 17

Beschrijving

Onder de vloer van de huidige woning (een oude hove die zichtbaar is op de Atlas der buurtwegen)werd een fundering van een muur aangetroffen. Deze behoorde waarschijnlijk tot een gebouw dat hier zichtbaar is op de Ferrariskaart en een andere oriëntatie heeft dan de huidige hoeve die zeker al op de Atlas der buurtwegen staat.

Auteurs: Van Gils, Marijn

fundering

Datering: nieuwe tijd
Typologie: muurresten
Materiaal: keramisch bouwmateriaal

Beschrijving:
De fundering is gemetst met bakstenen van een groter formaat dan huidige hoeve. Ze werd aangelegd in de volle zandgrond. Ze bevindt zich in een binnenruimte maar is heel dik voor een binnenmuur. De fundering volgt ongeveer de oriëntatie van het huidige gebouw, maar heeft duidelijk geen verband met de huidige ruimtes. Op de Ferrariskaart is hier een gebouw zichtbaar dat haaks georiënteerd is op de huidige hoeve (noord-zuid in plaats van oost-west). Waarschijnlijk behoorde de fundering tot dat gebouw.