Aaigemdorp 38

Beschrijving

Tijdens de proefsleuven werden 8 sporen geregistreerd, waarvan 1 paalspoor, 6 verstoringen en 1 spoor dat als mogelijke veldoven voor de productie van baksteen wordt geĆÆnterpreteerd.

De grens van de veldoven werd jammer genoeg niet gevonden waardoor er geen compleet beeld zicht is op de totale grootte ervan. Uit de verschillende lagen werden vondsten en stalen ingezameld. De steenkool wijst er op dat het spoor ten vroegste dateert uit de 19de of 20ste eeuw. De vondsten omvatten fragmenten baksteen, een ijzeren haak, industrieel vervaardigd glas en een kleipijpje.Er werden twee verschillende gebruiksfases herkend.

Auteurs: Zeebroek, Inge
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)