Duinenkerkje

Beschrijving

Het aangetroffen archeologisch ensemble bestaat uit 19e-eeuwse perceelsgrachten, een bomkrater en een bunker. Vermoedelijk maakt de bunker deel uit van de Stützpunkt (Stp) Boelcke als onderdeel van de Atlantikwall tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Auteurs: Polfliet, Bruno; Anoniem; Depaepe, Ine
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

20ste-eeuwse relicten

Datering: eerste helft 20ste eeuw
Typologie: bomkraters, bunkers, munten

Beschrijving:
Vermoedelijk maakt de bunker deel uit van de Stützpunkt (Stp) Boelcke als onderdeel van de Atlantikwall tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de bunker is een Belgische munt aan het licht gekomen, meer bepaald 5 centimes uit 1926 geslagen onder Albert I. De munt is samengesteld uit kopernikkel met een diameter van 19mm en een gewicht van 2.5gr. Kenmerkend is een gat in het midden. Aan de voorzijde wordt het gekroond initiaal van de koning weergegeven en aan de achterzijde een lauriertak.