Algemeen
Tijdens het vooronderzoek met ingreep in de bodem zijn antropogene sporen aangetroffen, waaronder één muur en twee kuilen. Voorafgaand aan het proefputtenonderzoek werd de kerkhofzone visueel geïnspecteerd op vondstmateriaal. Hierbij werden 32 fragmenten menselijk bot ingezameld en één dierlijke tand. Tijdens de aanleg van de werkputten ter hoogte van de kerkhofzone werden enkele losse, menselijke resten ingezameld uit de geruimde ophogingslagen. Het gaat in totaal om 33 fragmenten waaronder delen van ribben, schedels, armen, benen en voeten/handen.
Ter hoogte van de pleinzone werd één fragment natuursteen en acht scherven aardewerk, waaronder twee randen, gevonden. De aangetroffen aardewerkbaksels betreffen grijsbakkend gedraaid aardewerk, roodbakkend geglazuurd aardewerk en steengoed.
Middeleeuwen/ nieuwe tijd
Ter hoogte van de pleinzone werden kuilen aangetroffen. Op basis van de omvang, diepte en vulling wordt verwacht dat het gaat om ontginningskuilen. Wanneer men deze linkt aan bodemkundige gegevens, gaat het allicht om kalkzandsteenontginningen. De kuil leverde aardewerk op uit de late middeleeuwen – nieuwe tijd. Gelijkaardige kuilen werden aangetroffen ter hoogte van de aangrenzende voormalige wegenis ten noorden. Hier werd onder een vondstmelding in opdracht van het agentschap Onroerend Erfgoed onlangs een opgraving uitgevoerd.
Nieuwe/ Nieuwste tijd
Ter hoogte van de kerkhofzone werd een muur aangetroffen die vermoedelijk te linken is aan de kerkhofmuur of historische bebouwing. Op basis van het proefputtenonderzoek kan beoordeeld worden dat er geen inhumatiegraven meer in oorspronkelijke positie bewaard zijn. De aanwezige lagen bevatten wel nog los menselijk bot, wat niet onlogisch is voor een kerkhof dat werd geruimd.