School van de Koningin

Beschrijving

Tijdens de Eerste Wereldoorlog is het niet eenvoudig om het onderwijs te blijven voortzetten. Na de zomervakantie van 1914 – de oorlog is dan enkele weken oud – tracht men zo goed en zo kwaad als het kan de scholen open te houden, rekening houdend met de evolutie van de oorlog.

Lobbestraat 2 (Veurne)
Bakstenen schoolgebouw, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgericht onder impuls van koningin Elisabeth, ten behoeve van de kinderen die achtergebleven waren in het onbezette België. Gebouw geconcipieerd als geheel van vier aaneensluitende vleugels rondom een rechthoekige binnenplaats, volledig opgetrokken uit gele en oranje baksteen. Twee hoofdgebouwen zijn centraal in de noordelijke en zuidelijke vleugel gesitueerd. De twee hoofdgebouwen worden geflankeerd door lagere aanbouwen, in U-vorm aangelegd ten noordwesten, westen en zuidwesten respectievelijk ten noordoosten, oosten en zuidoosten van de binnenplaats.