Huis Den Hul

Beschrijving

Kooigemstraat nr. 30. Z.g. "den Hul". Volgens de overlevering het voormalig buitenverblijf, mogelijk jachtpaviljoen, van de bisschoppen van Doornik. Gebouwd tussen 1780-1785 door prins Willem Florentin de Salm-Salm, bischop van Doornik en heer van Sint-Denijs. Vermoedelijk was het buitenverblijf in oorsprong gelegen in een partij bos en flankeerde twee vleugels de polygona

Landhuis den Hul

Kooigemstraat 30 (Zwevegem)
Volgens de overlevering het voormalig buitenverblijf, mogelijk jachtpaviljoen, van de bisschoppen van Doornik, gebouwd tussen 1780-1785 door prins Willem Florentin de Salm-Salm, bisschop van Doornik en heer van Sint-Denijs. Na 1854 werd het door notaris Opsomer verbouwd tot toren met een vleugel en verhuurd als woonhuis. Volume met een octogonale plattegrond met halfrond trappenhuis ten oosten. Baksteenbouw van anderhalve bouwlaag, met gebruik van Doornikse steen in het souterrain.