Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

13428 resultaten


ID: 558 | Beschermd monument

Oppenstraat, Verdaelstraat (Geetbets)
Landhuis gebouwd in 1820 bij een oude pachthoeve met een vijver als relict van een vroegere landschappelijke aanleg achter het huis en sporen van een symmetrische sierbeplanting van circa 1900 op een kunstmatig heuveltje voor het huis.


ID: 1472 | Beschermd monument

Persoonstraat 55 (Geetbets)
De bescherming als monument betreft de pastorie van de Sint-Ambrosiusparochie, gebouwd in 1630 en classicistisch verbouwd tijdens het tweede kwart van de 18de eeuw.


ID: 683 | Beschermd monument

Weg op Halen 2 (Geetbets)
Voormalig leen van de Brabantse hertogen dat getuigt van een gangbaar proces waarbij de primitieve, cirkelvormig omgrachte motte ingevolge wisselende noden en gebruikseisen geleidelijk evolueerde naar een riante kasteelsite. Het huidige pittoreske en tezelfdertijd symmetrisch-hiërarchisch geordende buitenaspect is vooral het resultaat van restauratiewerken uit 1922-1927.


ID: 2378 | Beschermd monument

André Dumontlaan (Genk)
De bescherming als monument betreft het hoofdgebouw van de steenkoolmijn van Waterschei, opgetrokken in 1920-1924 in betonskelet (Hennebiquesysteem).


ID: 3014 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Boekrakelaan, Bokrijklaan, Craenevenne, Gracht, Hasseltweg, Herkenrodeplein, Herkenrodestraat (Genk)
De bescherming als landschap betreft het Provinciaal Domein van Bokrijk, dat het 19de-eeuwse kasteel van Bokrijk met bijhorend landschappelijk park omvat, het Openluchtmuseum, het arboretum, natuurreservaat het Wik en het vijvercomplex in het westen.


ID: 2238 | Beschermd monument

Bokrijklaan (Genk)
De houten gevel van de Witte Engel in de Zwartzustersstraat te Antwerpen werd volgens koninklijk besluit van 13 april 1953 beschermd als monument. Het pand werd in 1971 gedemonteerd en verplaatst naar het openluchtmuseum Bokrijk. Deze wijziging werd vastgelegd in het koninklijk besluit van 13 januari 1981.


ID: 2489 | Beschermd monument

Bokrijklaan (Genk)
De bescherming als monument betreft het Openluchtmuseum Bokrijk.


ID: 2439 | Beschermd monument

C-Mine 100, Evence Coppéelaan (Genk)
De voormalige burelen van de technische dienst, de badzalen, de muur ten oosten van de badzaal en van de toegangsweg naar de badzaal, het centrale magazijn en de paardenstallen, naderhand autobergplaatsen, van de steenkoolmijn van Winterslag zijn beschermd als monument.


ID: 2371 | Beschermd monument

Collegelaan 30 (Genk)
De bescherming als monument betreft het Onze-Lieve-Vrouw Lyceum, oorspronkelijk het Canadees paviljoen van de wereldtentoonstelling Expo '58 in Brussel. Het paviljoen werd in 1959-1960 heropgebouwd als lyceum in Genk.


ID: 2301 | Beschermd monument

Duinenlaan 2 (Genk)
De bescherming als monument betreft de parochiekerk Christus-Koning, naar ontwerp van Gaston Voutquenne, gelegen aan de steenkoolmijn van Waterschei.