Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 171266 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mispelstraat (Ardooie)
Pijlerkapel opgericht in 1993 op initiatief van de pastoor en de wijkbewoners.


ID: 171446 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moskostraat (Ardooie)
Overhoeks geplaatst op de noordwestelijke hoek van de oprit van nummer 15. Eenvoudig metalen kruis met basis in breuksteen, waarop een witgeschilderd houten kruis onder eenvoudig afdakje en achtergrond.


ID: 171448 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moskostraat (Ardooie)
Opgetrokken in het begin van de jaren 1940 door de familie Taillieu-Descheemaeker. Volgens kadaster echter opgetrokken in 1948 op grond van Hector Bevernagie-Danis, brouwer uit Lichtervelde. Veldkapel in rode baksteen onder half schilddak in zwarte mechanische pannen.


ID: 171447 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moskostraat 15 (Ardooie)
Hoeve het "Kasteelgoed" of " 't goed van het hof van Koolskamp", bestaande uit 19de- en 20ste-eeuwse gebouwen, op historische site van de belangrijkste heerlijkheid van Koolskamp, minstens opklimmend tot de 14de eeuw. Boerenhuis in donkerrode baksteen van zes traveeën onder zadeldak met zwarte mechanische pannen, houten kroonlijst waaronder gecementeerde bloktandfries, vernieuwde natuurstenen plint. Schuur en hondenhok.


ID: 171449 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Moskostraat 42 (Ardooie)
Landelijke woning uit het midden van de 19de eeuw. Een bestaand huis wordt volgens kadaster volledig "heropgebouwd" in opdracht van notaris Felix de Mûelenaere uit Tielt in 1862. Eenlaags volume in donkerrode baksteen van drie voor- op vier zijtraveeën onder zadeldak in Vlaamse pannen.


ID: 171271 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Motestraat (Ardooie)
Roodbakstenen pijlerkapel, opgericht circa 1980 op initiatief van de pastoor en de wijkbewoners. Roodbakstenen pijlerkapel uitlopend in rondboog, met aangebouwd lager gebogen muurtje met gemetseld kruisje.


ID: 171450 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Neerwielkestraat (Ardooie)
Reeds vermeld in 1823 en na de Tweede Wereldoorlog opgesmukt met onder meer moeilijk leesbaar gedenkplaatje met het opschrift "GESCHONKEN DOOR AL DE INWONERS VAN DE/ KORTEKEER/ INGEHULDIGD DEN 15-8-1944/ GEWIJD DOOR/ EERW. PASTOOR J. CAREER". Houten kruis op betonnen voet met halfrond afdak en gekartelde achtergrond en recent Christusbeeld.


ID: 171272 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oliekouterstraat 14 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit 19de-eeuwse hoevegebouwen en woonhuis uit het interbellum. Hoeve bestaande uit losstaande hoevegebouwen in U-vormige opstelling rondom een onverhard erf, toegankelijk via een ijzeren hek tussen betonpijlers met bolbekroning, geflankeerd door twee populieren. Ten noorden een boerenhuis onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen. Ten westen schuur, ten oosten stalvolume.


ID: 171273 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Onze-Lieve-Vrouwstraat (Ardooie)
Gelegen in de tuin van Marktplein 9, toegankelijk vanaf de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Neogotische kapel in rode baksteen van één beuk van twee traveeën uitlopend in koor met driezijdige sluiting, onder zadeldak in natuurleien.


ID: 171378 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Onze-Lieve-Vrouwstraat (Ardooie)
Gedenkteken, opgericht in 1976 ter herdenking van pater Roger 't Jaekens, lid van de Congregatie van de Heilige Geest, vermoord in Kongolo (Zaïre/ Congo) in 1962. Muurtje in lichtbruine baksteen, met witstenen hoekblokken en arduinen deksteen.