Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 171275 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosthoekstraat 11 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit voornamelijk 19de-eeuwse bestanddelen met oudere kern, met 20ste-eeuwse cichorei-ast. Ten noorden het boerenhuis met westelijke stalaanbouw, met zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen. Aan de westzijde een stal.


ID: 171274 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oosthoekstraat 2 (Ardooie)
Boerenarbeiderswoningen uit het derde kwart van de 19de eeuw. Achteruitgelegen ten zuiden van de openbare weg, bereikbaar via aardewegel. Eenlaagse rode baksteenbouw onder zadeldak in Vlaamse pannen. Ten westen aangebouwd schuurtje.


ID: 171451 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Ardooisestraat 7 (Ardooie)
Historische hoeve met interbellumwoonhuis, centrum van de heerlijkheid Ayshove in Koolskamp. Eenlaags boerenhuis van zes traveeën onder zadeldak. Ten westen van het erf schuurstalvolume.


ID: 171456 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Heirweg (Ardooie)
Zogenaamd naar de bedevaart om genezing te bekomen voor kinderen met loopproblemen. Overhoeks geplaatste kapel op de hoek van twee straten in donkerrode baksteen onder leien zadeldak met bekronend ijzeren kruis, gekartelde windborden en driehoekig fronton met schuin oplopende baksteenbanden het opschrift "KOMT ALLEN TOT MY", ondersteund door pilasters.


ID: 171457 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Heirweg (Ardooie)
In de volksmond "Vercruysses kapelletje" genoemd. Naar verluidt opgericht als dank voor redding bij een overval circa 1800 door de bende van Baekelandt op een Roeselaarse beenhouwer. Veldkapel in donkerrode baksteen onder zadeldak met grote kunstleien met bekronend betonnen kruis, geflankeerd door twee lindes waarrond lage aanplantingen. Betonnen jaarsteen "1936" waaronder rondboogdeuropening met metalen deur, deels met traliewerk.


ID: 171458 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Heirweg (Ardooie)
Wegkruis afgebeeld op de topografische kaart van het Institut Cartographique Militaire uit 1899 (op basis van terreinherziening van 1884), evenwel op de noordoostelijke hoek van de straat. Houten kruis op de zuidoostelijke hoek met de Hoog-Wielkestraat met daarrond een haag en halfhoge aanplantingen. Witgeschilderde gietijzeren Christusbeeld onder afdakje met windborden en houten achtergrond.


ID: 171453 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Heirweg 15 (Ardooie)
Oorspronkelijk "De Wachtzaal" genoemd en opgetrokken omstreeks 1902. Hoekpand in donkerrode baksteen met afgeschuinde hoektravee onder mansardedak (leien, mechanische pannen), nieuwe dakvensters, vernieuwde gootlijst. Gevel geritmeerd door verdiepte muurvelden met bloktandfriezen in gele baksteen.


ID: 171452 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Heirweg 16 (Ardooie)
Vrijstaande directeurswoning van de Blekerij De Kortekeer, volgens het kadaster gebouwd circa 1927. Tweelagig woonhuis van vier traveeën onder zadeldak met mechanische pannen.


ID: 171454 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Heirweg 19A (Ardooie)
Gebouwd aan de in 1880 afgewerkte spoorlijn 73 (Deinze-De Panne), thans woonhuis. Volgens kadaster wordt het haltegebouw van het 'type 1893' pas in 1896 opgetrokken, eerst het deel van twee bouwlagen met het loket op de beneden- en de dienstwoning op de bovenverdieping.


ID: 171455 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Oude Heirweg 23 (Ardooie)
Landelijke interbellumwoning, volgens kadaster gebouwd circa 1933 voor werkman Eduard Steen-Popelier. Eénlaags volume in donkerrode baksteen van zes traveeën onder zadeldak (nok schuin ten opzichte van de straat, zwarte mechanische pannen), houten gootlijst. Boven deur beglaasde rondboognis met Onze-Lieve-Vrouw met kind.