Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 171297 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Roeselaarsestraat 95 (Ardooie)
Hoeve uit het interbellum, gelegen in het doodlopend straatdeel naast de brug over de autosnelweg A17/E403. Villa in landelijke stijl, in gele baksteenbouw onder zadeldak in roodgeglazuurde mechanische pannen (nok parallel met straat).Voordeur bereikbaar via bakstenen pijlers. Aan de oostzijde, schuurstalvolume; wagenhuis.


ID: 171303 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Roterijstraat 4-6 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit voornamelijk 19de-eeuwse hoevegebouwen, met cichorei-ast uit 1944. Ten noorden van het erf het oost-west georiënteerde boerenhuis van acht traveeën en linkerpoorttravee. Ten westen stal; ten zuiden schuur. Westelijk wagenhuis met beplanking boven de inritten. Aan de noordzijde ligt een weegbrug.


ID: 171305 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Maartensveldstraat (Ardooie)
Lourdesgrotje, gelegen in de voortuin van hoeve nummer 4. Grotformatie, opgebouwd in kassei- en veldstenen, met trapeziumvormige nis met betegelde dorpel, met beeldjes Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en Heilige Bernadette.


ID: 171469 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Maartensveldstraat (Ardooie)
Geplaatst in 1938 uit dankbaarheid voor de genezing van juffrouw Hoornaert. Houten kruis met houten witgeschilderde Christusfiguur waarboven onbeschreven banderol onder metalen mijtervormig afdakje met gekartelde dakrand.


ID: 171306 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Snellestraat 5 (Ardooie)
Hoeve met eind 18de- of 19de-eeuwse boerenwoning en twee vlasloodsen van de niet langer bewaarde vlasfabriek Dupon uit het interbellum. Boerenwoning in donkerrode baksteenbouw onder golfplaten zadeldak. Zuidelijke vlasloods uit 1948 in betonsteen, onder stomp golfplaten zadeldak. Grote westelijke vlasloods in betonpanelen.


ID: 171307 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sparappelstraat 3 (Ardooie)
Voormalige landarbeiderswoning uit 1898, als herbouwing van een ouder volume, eigendom van het Bureel van Weldadigheid van Ardooie. Bakstenen eenlaagsbouw onder zadeldak in Vlaamse pannen. Bereikbaar via erfoprit. Witgeschilderde voorgevel, getoogde muuropeningen met vernieuwd houtwerk en luiken, oostelijke stalletjes-aanbouw onder lessenaarsdak.


ID: 171308 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Spinnepijpstraat 2 (Ardooie)
Kleine hoeve uit het einde van de 19de eeuw. Woning in donkerrode baksteenbouw van één bouwlaag en drie traveeën onder zadeldak in Vlaamse pannen.


ID: 171309 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Spinnepijpstraat 3 (Ardooie)
Hoeve, met voornamelijk 19de- en 20ste-eeuwse hoevegebouwen. Ten noorden van het erf het boerenhuis, met gepekte plint. Erfgevel van zeven traveeën met getoogde muuropeningen met houten schrijnwerk. Ten zuidwesten een schuur/stal met drie te onderscheiden bouwfasen. Voorliggende mestvaalt. Vlakbij het boerenhuis staat de cichorei-ast.


ID: 171310 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sprietstraat (Ardooie)
Pijlerkapel gelegen aan de erftoegang van hoeve nummer 7, naar verluidt opgericht circa 1920 uit dankbaarheid voor vaders terugkeer uit de Eerste Wereldoorlog. Pijlerkapel in rode baksteenbouw onder zadeldakje in zwarte mechanische pannen, overgroeid met klimop. Gecementeerde plint. Rondboognis in dito verdiept muurveld, met polychroom gipsen beeld van de Piëta.


ID: 171311 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sprietstraat (Ardooie)
Grotformatie opgetrokken uit gecementeerde steen- en betonresten. Rechthoekige kapelnissen, onder meer bekroond met kruis, met beelden Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, Heilig Hart, Heilige Familie.