Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 170271 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Boskapeldreef 4 (Wingene)
Hoeve met losse bestanddelen gegroepeerd rondom een met gras begroeid erf met restanten van een boomgaard. Opgetekend op het primitief kadasterplan circa 1829 als een boerenwoning met vrijstaand nutsgebouw. Volgens een mutatie van 1884 wordt de boerenwoning uitgebreid in noordoostelijke en in zuidwestelijke richting. In 1953 volgt een uitbreiding van het woonhuis. Alle landgebouwen worden afgebroken en ten zuiden worden er drie nieuwe gebouwen opgetrokken. . In 1957 volgt opnieuw een uitbreiding van het bestaande woonhuis en wordt de grote hangar ten westen van de boerenwoning gebouwd. Boerenwoning met geïntegreerde stalvleugel, deels ingestort. Breedhuis van drie traveeën en hoger volume beiden van één bouwlaag onder pannen zadeldak. Nutsgebouwen en grote hangar.


ID: 170486 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosveldstraat (Wingene)
Pijlerkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw gelegen in weide, gebouwd ca. 1900. Rood bakstenen volume op verbrede sokkel onder zadeldakje. Rondbogige beeldnis met beeld.


ID: 170487 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosveldstraat, Landsmanstraat (Wingene)
Pijlerkapel gelegen in bocht van de weg geflankeerd door twee jonge lindebomen. Wit geschilderd bakstenen volume met zadeldakje. Beeldnis afgesloten door smeedijzeren tralies en beeld van Onze-Lieve-Vrouw.


ID: 170488 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosveldstraat (Wingene)
Toegankelijke kapel gebouwd in 1945. Roodbakstenen volume onder zadeldak met lage steunberen op de hoeken. Deuropening met smeedijzeren hek en kruisbekroning. Interieur met gemetselde zitbanken en altaar met smeedijzeren hek waarachter heiligenbeelden.


ID: 170485 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bosveldstraat 6 (Wingene)
Hoevetje uit de 19de eeuw rondom een met gras begroeid erf toegankelijk via een gekiezelde oprit. Huidige boerenwoning en landgebouw gebouwd gebouwd in 1895. Verankerde, lage rode baksteenbouw van zes traveeën onder zadeldak met licht geknikte dakoverstek.


ID: 170489 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggestraat (Wingene)
Oorlogsgedenkteken voor gesneuvelde soldaten en burgers opgericht in 1922. Oorspronkelijk bevindt het monument zich op het kerkhof, maar bij de uitbreiding van de kerk in 1964 verhuist het naar zijn huidige locatie op de hoek van de Lichterveldestraat. Bronzen beeld van soldaat met palmtak en vaandel ontworpen en uitgevoerd door A.D. Van Peteghem, blauwe hardstenen sokkel ontworpen en uitgevoerd door Jules Poullie uit Roeselare.


ID: 170490 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggestraat (Wingene)
Oorlogsgedenkteken voor de Tweede Wereldoorlog met schaalmodel van tank op sokkel in cortenstaal.


ID: 170512 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggestraat 110-112 (Wingene)
Samenstel van twee lage arbeiderswoningen volgens het kadaster opgetrokken in 1933. Twee dubbelhuisjes van drie traveeën onder doorlopend zadeldak. Verankerde, oranje baksteenbouw met bloktandlijst en fries onder goot, gecementeerde plint.


ID: 170491 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggestraat 12 (Wingene)
Burgerhuis en voormalige kruidenierswinkel gedateerd met jaarankers 1910. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met twee trapgeveltoppen. Verankerde (sierankers) roodbakstenen gevel verticaal geleed door middel van rondbogige traveenissen, waarvan twee uitlopend in een trapgeveltop. Bewaarde ramen met T-indeling en vaste ramen ingevuld met groen glas-in-loodpanelen, paneeldeuren.


ID: 170513 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggestraat 122 (Wingene)
Breedhuis volgens kadastergegevens gebouwd in 1930. Enkelhuisopstand van drie traveeën en een poorttravee rechts onder zadeldak. Parement in gladde oranje baksteen in combinatie met blauwe hardsteen voor dorpels, neuten en belijnende band.