Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 170508 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggestraat 82 (Wingene)
Dubbelhuisopstand van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak uit 1863. Lijstgevel voorzien van imitatievoegen, kroonlijst op modillons boven een geriemde sierlijst en bloktandlijstje. Bewaarde schuiframen en ramen met T-indeling.


ID: 170509 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggestraat 88 (Wingene)
Café DE HOBBIT volgens het kadaster gebouwd in 1835. Huidige gevel dateert vermoedelijk van de verbouwing van 1941. Laag volume van drie traveeën onder gemansardeerd zadeldak met breed dakvenster. Bakstenen parement met winkelpui met bewaarde beglaasde paneeldeur en vierkante raampjes op verdieping.


ID: 170510 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggestraat 89-91 (Wingene)
Samenstel van twee burgerhuizen, gebouwd in 1920. Voortuintjes afgesloten door taxushaag. Twee dubbelhuizen van telkens vijf traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend zadeldak. Lijstgevel met dubbele tandlijst onder bewaarde gootlijst op per twee gekoppelde modillons en kordonlijst op verdieping.


ID: 170511 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bruggestraat 94 (Wingene)
Voormalig woonwinkelpand opgetrokken in de jaren 1940. Bruine baksteenbouw van telkens drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Verdieping licht overkragend op wit geschilderde betonnen console. De begane grond wordt gevormd door grote winkelramen en een beglaasde deur tussen wit geschilderde, gecementeerde pilasters. Hoekgevel met winkelramen, beglaasde deur, trapeziumvormige erker, risaliet en beeldnis met Mariabeeld.


ID: 170519 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Cauwenteynestraat (Wingene)
Pijlerkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en gebouwd in 1956. Bakstenen pijler aan bovenzijde per baksteenlaag getrapt met kruis en beglaasde rondboognis.


ID: 170521 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Cauwenteynestraat (Wingene)
Toegankelijke kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw en geflankeerd door twee lindebomen. Baksteenbouw met zadeldak en interieur met tongewelf, gemetseld altaar met Mariabeeld achter smeedijzeren hek en cementtegelvloer.


ID: 170520 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Cauwenteynestraat 10 (Wingene)
Vroeg 19de-eeuwse hoeve rond een deels met gras begroeid, deels gekiezeld erf, toegankelijk via twee erfopritten gemarkeerd door een smeedijzeren hek tussen bakstenen pijlers met per baksteenlaag getrapte topbekroning. De westzijde van het erf wordt afgelijnd door een hulsthaag en een rij lindebomen met aan de straatzijde een kapel. Boerenwoning en schuur zijn in kern weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1834. Boerenwoning met zeven traveeën onder zadeldak. Dwarsschuur met geïncorporeerde stal en wagenhuis.


ID: 170522 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Cauwenteynestraat 12 (Wingene)
Achterin gelegen hoeve opklimmend tot de vroege 19de eeuw. Toegankelijk via een lange onverharde oprit gemarkeerd door twee lindes. Bestaande uit losse, lage bestanddelen gegroepeerd rond een gekiezeld erf. Weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1834. Boerenwoning onder zadeldak en bijhorende nutsgebouwen.


ID: 170518 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Cauwenteynestraat 2 (Wingene)
Hoevesite opklimmend tot de vroege 19de eeuw met verbouwingen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Bestaande uit losse, lage bestanddelen gegroepeerd rondom een met gras begroeid erf. Opgetekend op het primitief kadasterplan circa 1834. Boerenwoning met geïncorporeerde stal en bakhuis. . Laag volume van zes traveeën en drie staltraveeën onder een doorlopend zadeldak (rode, mechanische pannen). Nieuw parement van oranje baksteen, naar verluidt van 1946. Rechthoekige muuropeningen onder strek, vernieuwd houtwerk. Dwarsschuur en stal met geïncorporeerd wagenhuis.


ID: 170272 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Doornstraat 2 (Wingene)
Lage arbeiderswoning en werkhuis dwars op de straat georiënteerd, en dieper gelegen arbeiderswoning en bakhuis. Beide woonhuizen zijn in kern weergegeven op het primitief kadasterplan circa 1829. Volgens het kadaster wordt het dwarse woonhuis in 1904 uitgebreid met een volume aan de oostzijde. Werkhuis en bakhuis dateren respectievelijk van circa 1937 en 1960. Lage, dwarse arbeiderswoning van drie traveeën en twee staltraveeën onder een zadeldak (rode Vlaamse pannen). Donkerrode verankerde baksteenbouw met zwartgeschilderde plint. Atelier voor timmerman, dwars op de straat georiënteerd. Verankerde rode baksteenbouw van drie traveeën onder een zadeldak (golfplaten). Achterliggende lage arbeiderswoning met voorliggende tuin en behouden pomp tegen de gevel. Witgeschilderde baksteenbouw van vier traveeën met zwartgeschilderde plint; zadeldak (rode, mechanische pannen). Rechts een lage aanbouw van één travee onder lessenaarsdak.