Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 170541 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 101 (Wingene)
Bedrijfsgebouwen Gevaert Printing, Galerie Gevaert en Gevaert Graphics, opgetrokken in 2001. Stalen constructie ingevuld met glas naar ontwerp van Architectenburo BURO II.


ID: 170542 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 105 (Wingene)
Voormalige afspanning gebouwd in 1923. Vormgeving en materiaalgebruik verwijzen naar het traditionalistisch regionalisme uit de wederopbouwperiode. Breedhuis van vier traveeën en twee opkamertraveeën links onder doorlopend zadeldak met drie dakkapellen tuitgeveltop. Links en rechts, lagere aanbouw.


ID: 170543 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 123 (Wingene)
Breedhuis volgens het kadaster te dateren in 1912. Enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Rode baksteenbouw met witte baksteen voor belijnende banden, blauwe hardstenen plint en baksteenfries onder gootlijst.


ID: 170544 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 137 (Wingene)
Lage vrijstaande woning volgens het kadaster van 1889. Voortuin afgesloten door zwart geschilderd smeedijzeren hek op laag muurtje tussen gietijzeren kolommen, dito toegangspoortje.Baksteenbouw onder gemansardeerd zadeldak met drie vernieuwde dakkapellen. Links aanbouw van houten oranjerie te dateren in het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 170545 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 144-146 (Wingene)
Geëvolueerd uit een brouwerij tot een stoomfabriek. In kern daterend van voor 1834 met huidig gevelbeeld van circa 1927. Vanaf 1909 is de Maatschappij De Kroon volledig eigenaar en worden de gebouwen omschreven als "stoomfabriek van ingelegde groenten". In 1923 wordt een aanvraag ingediend om vleesconserven te mogen produceren. In 1927 volgt een aanvraag om het gebouw te mogen ophogen met een verdieping. In 1930 wordt er overgeschakeld op aandrijving door middel van drie elektrische motoren. Baksteenbouw van zes traveeën en twee bouwlagen onder plat dak met horizontaal belijnde gevel. Gevel horizontaal belijnd door middel van twee wit geschilderde stroken en een manshoge blauwe hardstenen plint.


ID: 170546 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 147 (Wingene)
Half vrijstaand breedhuis gebouwd in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak en lijstgevel met twee kordonlijsten.


ID: 170548 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 158 (Wingene)
Woning volgens kadastergegevens gebouwd in 1931 met afgesloten voortuintje. Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Verankerde, rode baksteenbouw met parement in gladde, oranje baksteen boven lage gecementeerde plint. Gevel met trapeziumvormige erkeruitbouw en met dakvenster onder zadeldakje afgewerkt met pinakel en windveer, houten kroonlijst op klossen.


ID: 170549 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 160 (Wingene)
Half vrijstaand woning, volgens het kadaster gebouwd in 1888. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Voorgevel gecementeerd en afgewerkt met imitatievoeg en zijgevel met oculus.


ID: 170550 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 166 (Wingene)
Voormalige brouwerswoning gedateerd 1833. In 1839 koopt Felix Maes een achterliggend perceel landbouwgrond en bouwt hierop een brouwerij. Half vrijstaande woning met voortuin. Dubbelhuis van vijf traveeën en tweeënhalve bouwlagen onder schilddak, met balkon, zolder- en keldervensters. Achterliggend magazijn (voormalige brouwerij).


ID: 170551 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 168 (Wingene)
Half vrijstaande woning met rechts aangebouwd magazijn. Volgens kadastergegevens dateert het eerste bedrijf van 1873. Volgens kadastergegevens richt Camiel Vanneste hierin 1873 een driedubbele cichoreidrogerij of ast op, vier jaar later breidt hij uit met een maalderij en olieslagerij. Er was toen een stoommachine in gebruik. Uitbreiding tot melkerij of "Roomerij" in 1903 met een tweede stoommachine. Dan is de familie Vanneste uitgeweken naar de Verenigde Staten. Nieuwe eigenaar familie Blommaert gebruikt de gebouwen voor uitbating van een korenmaalderij, koekenbrekerij, en melkerij met stoommachine. Baksteenbouw van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Rechts doorrit onder I-profiel met bloemornament en daarboven laadopening.