Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97381 resultaten


ID: 170540 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hille 90 (Wingene)
Half vrijstaand breedhuis te dateren in het eerste kwart van de 20ste eeuw. Enkelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met kordonlijst en muuropeningen met oorspronkelijke schrijnwerk.


ID: 170293 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hondsweg 8 (Wingene)
Onze-Lieve-Vrouwkapel ingeplant bij de erftoegang van een grondig verbouwde hoeve. Pijlerkapel in baksteen met pannendakje.


ID: 170295 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogweg (Wingene)
Pijlerkapel in wit geschilderde baksteen van 1879, geflankeerd door twee linden. Betraliede rondboognis voorzien van een zwartbakstenen omlijsting. Gemetseld rondbooggewelf.


ID: 170294 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogweg 1 (Wingene)
Hoekpand bij de Heilig Sacramentstraat. Vrijstaand dubbelhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder een gemansardeerd zadeldak. Verankerde rode bakstenen lijstgevel opengewerkt met segmentboogvormige muuropeningen. Volgens het kadaster gebouwd in 1918.


ID: 170296 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogweg 12 (Wingene)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen. Oudere hoeve weergegeven in het landboek van 1756. Volgens het kadaster worden de huidige gebouwen in 1901 gebouwd. Boerenwoning met dubbelhuisopstand van zeven traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak met stal, schuur en pijlerkapel.


ID: 170297 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogweg 15 (Wingene)
Achterin gelegen woning toegankelijk via een kiezelweg. Volgens het kadaster gebouwd in 1932. Breedhuis met dubbelhuisopstand van drie traveeën en één bouwlaag onder een pannen gemansardeerd zadeldak. De gevel wordt horizontaal belijnd door banden van witte baksteen. De gevel wordt sterk verticaal belijnd door rechthoekige nissen, bovenaan afgewerkt met een korfboogfries. Centraal boven deur een getrapte dakkapel met gekoppelde rondboogvensters.


ID: 170298 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Hoogweg 16 (Wingene)
Achterin gelegen gebouwencomplex. Op het primitief kadasterplan circa 1829 is bebouwing weergegeven. Huidig gebouw al in 1967 in gebruik als godshuis. De oudste vleugel van het rusthuis is een imposant volume van veertien traveeën en twee bouwlagen onder een pannen schilddak, oorspronkelijk fabriek "vlasspinderij en een stoomgraenmolen" opgericht in 1865 en daarna nog verbouwd. De aan de straat gelegen bejaardenwoningen dateren uit de jaren 1980.


ID: 170556 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Joostraat (Wingene)
Toegankelijke kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Smarten, gebouwd in 1881, hoewel reeds op plan van 1817 kapel op deze plaats aangeduid. Bakstenen volume onder zadeldak met tuitgevel met jaarsteen in gevelveld 18/ 81 en met wapen van de familie. Deels beglaasde paneeldeur en interieur met tongewelf, houten altaar en trappentabernakel en heiligenbeelden.


ID: 170554 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Joostraat 2 (Wingene)
Vroeg 19de-eeuws langgevelhoevetje. Opgetekend op het primitief kadasterplan circa 1834. Boerenwoning van zes traveeën onder zadeldak met drie klimmende dakkapellen en rechter zijpuntgevel gedateerd 1860. Links aanpalend lager volume.


ID: 170555 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Joostraat 20 (Wingene)
Hoeve uit de 19de eeuw met vrijstaande, lage bestanddelen in een U-vormige opstelling rondom een met gras begroeid erf en gekiezelde oprit afgesloten door een smeedijzeren hek en een linde. Op het primitief kadasterplan (circa 1834) zijn een boerenwoning en schuur weergegeven. Circa 1879 vergroting van de boerenwoning en de constructie van de stal. In 1930 tenslotte wordt de boerenwoning verbouwd tot zijn huidige omtrek en zou de stal zijn herbouwd. Ten westen van het erf, boerenwoning. Verankerde, rode baksteenbouw van zeven traveeën onder zadeldak (blauwe, geglazuurde, mechanische pannen). Ten noorden van het erf, stal. Roodbakstenen volume van elf traveeën onder licht geknikt zadeldak (rode, mechanische pannen). Ten oosten van het erf, schuur met geïncorporeerd wagenhuis. Rode, verankerde baksteenbouw van drie traveeën onder zadeldak (golfplaten). Ten noordoosten van het erf, schuur. Volume van zes traveeën in oranje baksteen onder zadeldak (rode, mechanische pannen).