Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

97379 resultaten


ID: 115878 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Sint-Truidensestraat 6 (Zoutleeuw)
Boerenhuis in bak- en zandsteenbouw, twee verdiepingen met inrijpoort, uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 1743 | Beschermd monument

Stationsstraat (Zoutleeuw)
De bescherming als monument omvat de stal gebouwd in 1863 met de restanten van het in de Franse Revolutie opgeheven Bethaniaklooster.


ID: 117821 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat (Zoutleeuw)
Bij het binnenkomen van de stad, aan de linkerzijde van de Stationsstraat, bevindt zich het enige overblijfsel van het voormalige Bethaniaklooster in de vorm van een 18-eeuwse stalvleugel.


ID: 266 | Beschermd monument

Stationsstraat 1 (Zoutleeuw)
De bescherming als monument betreft de neorenaissance villa Arnauts, ontworpen door architect Louis Van Arenbergh, en de tuin die zich uitstrekt ten zuiden van het landhuis langs de Stationsstraat.


ID: 119643 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 1 (Zoutleeuw)
In 1876 gebouwde neo-Vlaamserenaissance villa, naar ontwerp van architect Louis Van Arenbergh, aan de steenweg naar Dormaal en de voormalige spoorlijn Tienen - Tongeren. De villa wordt omgeven door een landschappelijk park van 77,5 are, oorspronkelijk 70 are, met een tot vijver omgevormd gedeelte van de buitengracht van de oude stadsvest. Achter in de tuin, tegen de muur aan de Sint-Truidensesteenweg bevindt zich een koetshuis met aanpalende paardenstal.


ID: 120391 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stationsstraat 7 (Zoutleeuw)
Villa met koetshuis, gebouwd in 1879 door notaris Willem Van Goidtsnoven. De sobere architectuur van de villa contrasteert met het speelse karakter van koetshuis, met onder meer een polygonaal torentje met leien spits en een open onderbouw. Omgeven door landschappelijk park van oorspronkelijk 1 hectare 22 are, nadien verkleind tot 94 are, een tot vijver omgevormd gedeelte van de buitengracht van de oude stadsvest; goed bewaard geheel met enkele zeldzame bomen.


ID: 120673 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Terweidenstraat 33 (Zoutleeuw)
Pachthoeve De Pitteurs is de pachthoeve van het voormalige laatmiddeleeuwse kasteel van Budingen. De hoeve is gelegen op een dubbele site met walgracht, gedeeld met de Sint-Cyriacusparochiekerk. Het centrale woonhuis in de straatvleugel dateert van 1900 terwijl de stallen voornamelijk uit het einde van de 18de eeuw of het begin van de 19de eeuw zijn.


ID: 120730 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tien Bundersweg 6-8 (Zoutleeuw)
Rond 1860 lieten de erfgenamen van Jean Pardon, stadssecretaris van Tienen, een villa en een hoeve optrekken. Een verbouwing rond 1902 in opdracht van advocaat Paul Pardon bepaalt het huidige uitzicht van de villa. De oor­spronkelijke structuur van de moes- en lusttuin, een deel van de oorspronkelijke beplantingen en een belvedère bleven bewaard.


ID: 1792 | Beschermd monument

Tiensestraat 26 (Zoutleeuw)
De bescherming als monument omvat het 18de-eeuwse poortgebouw van de voormalige kloosterhoeve van de Scholieren.


ID: 117886 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tiensestraat 26 (Zoutleeuw)
Bakstenen volume met twee bouwlagen onder mansardedak met kleine dakkapel, blauwe hardstenen korfboogpoort waarboven een breed rondboogvenster.