Resultaten aanduidingsobjecten

< Terug naar zoekformulier

Uw zoekopdracht geeft 13439 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

13439 resultaten


ID: 8199 | Beschermd cultuurhistorisch landschap

Onderwijsstraat, Oude Vismarkt 13 (Aalst)
De beuk op de binnenplaats van het Oud-Hospitaal te Aalst is beschermd als landschap. De beuk is vervangen door een nieuw exemplaar.


ID: 8543 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Onderwijsstraat 1, Oude Vismarkt 13 (Aalst)
De bescherming omvat de volledige site van het Oud-Hospitaal met inbegrip van de kapel, het klooster, de twee ziekenzalen (de vrouwen- en de mannenzaal), de zaal van de Vaartkapoenen en de neogotische gebouwen, gesitueerd rond de binnenplaats.


ID: 7931 | Beschermd monument

Onze Lieve Vrouwplein 10 (Aalst)
De bescherming omvat de neogotische pastorie van de Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandparochie.


ID: 8070 | Beschermd monument

Onze Lieve Vrouwplein zonder nummer (Aalst)
De bescherming omvat het oorlogsmonument dat in 1920 werd opgericht vóór de Onze-Lieve-Vrouw Bijstandkerk in de parochie Mijlbeek.


ID: 8175 | Beschermd monument

Onze Lieve Vrouwplein zonder nummer (Aalst)
De Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandkerk is een neogotische basilicale kerk met voorplein, opgetrokken in 1902 naar ontwerp van architect Jules Goethals.


ID: 8541 | Beschermd monument

Oude Vismarkt 13 (Aalst)
De bescherming omvat de kapel, het klooster en de twee ziekenzalen (de vrouwen- en de mannenzaal).


ID: 8019 | Beschermd monument

Pachting 4 (Aalst)
Het pand is gelegen langs de Aalsterse Steenweg, aansluitend bij het dorpsplein, gelegen bovenaan de heuvel komende van Aalst en zichtbaar van op het dorpsplein. De vormgeving is zeer opvallend binnen de dorpskern en geeft deze vorm samen met de kapel op het plein, de kerk en de kasteeldreef.


ID: 8004 | Beschermd monument

Parklaan 77 (Aalst)
De bescherming omvat de door Huib Hoste ontworpen woning Moens, gebouwd in 1941-42 in opdracht van het echtpaar Moens-Van Ruysevelt.


ID: 8855 | Beschermd monument

Pontstraat 10 (Aalst)
De bescherming omvat het hoekhuis Het Half Maantje dat na het decaperen van de gevelbezetting één van de zeldzaam voorbeelden van met baksteen ingevulde vakwerkbouw bleek te zijn.


ID: 8814 | Beschermd monument

Pontstraat 2, Stoofstraat zonder nummer (Aalst)
Ligging op de hoek van Sint-Martensplein met hierop uitziende aanhorigheden. Aan Pontstraat: dubbelhuis van twee bouwlagen en vier traveeën onder afgesnuit zadeldak (kunstleien), gecombineerd met schilddak over de drie traveeën van de zijgevel.