Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151502 resultaten


ID: 27846 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenstraat (Ardooie)
Watertoren uit 2002 van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. Staat in voor de drinkwatervoorziening van de gemeenten Ardooie, Pittem en Tielt en de grote waterbehoefte van de groenteverwerkende nijverheid. De watertoren is 36 m hoog en de grootste in West-Vlaanderen.


ID: 171470 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenstraat (Ardooie)
Watertoren uit 2002 van de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. Staat in voor de drinkwatervoorziening van de gemeenten Ardooie, Pittem en Tielt en de grote waterbehoefte van de groenteverwerkende nijverheid. De watertoren is 36 meter hoog en de grootste in West-Vlaanderen. Betonnen cilindervormig bassin op dito slanke pijlers, ranke uitbouw voor verticale circulatie geschilderd in rood en blauw.


ID: 25575 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stratenmolenstraat 1 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit boerenhuis uit het interbellum, met 19de-eeuwse landgebouwen en cichorei-ast uit het interbellum, op site minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 171377 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stratenmolenstraat 1 (Ardooie)
Hoeve, bestaande uit boerenhuis uit het interbellum, met 19de-eeuwse landgebouwen en cichorei-ast uit het interbellum, op site minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Centraal op het erf een woonhuis van twee bouwlagen en drie traveeën in geelbruine baksteenbouw onder zadeldak in zwartgeglazuurde mechanische pannen (nok parallel met straat). Verbouwde stallen onder diverse nokhoogte aan de noordzijde. Overgroeid bakhuis aan straatzijde.


ID: 36989 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltsestraat (Ardooie)
Recente vervanging door Oswald Marreel van een oudere mijtervormige kapel gebouwd door Modestus Marreel-Maes circa 1952. Naar verluidt gebouwd uit dank voor een genezing.


ID: 53858 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltsestraat (Ardooie)
Op de plek waar in de 18de eeuw een kapel staat, wordt in de 19de eeuw dit wegkruis opgehangen. Bij de laatste restauratie wordt het kruis ontdaan van zijn witte verflaag.


ID: 79473 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltsestraat (Ardooie)
Gemeentelijke begraafplaats, aangelegd na de Eerste Wereldoorlog ten zuiden van de Tieltsestraat ter vervanging van het ten dele vernielde kerkhof rondom de parochiekerk.


ID: 171472 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltsestraat (Ardooie)
Op de plek waar in de 18de eeuw een kapel staat, wordt in de 19de eeuw dit wegkruis opgehangen. Bij de laatste restauratie wordt het kruis ontdaan van zijn witte verflaag. Houten kruis met gekruisigde Christus onder recent metalen afdakje met gekartelde dakrand tegen roodbakstenen achtergrond.


ID: 171474 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltsestraat (Ardooie)
Gemeentelijke begraafplaats, aangelegd na de Eerste Wereldoorlog ten zuiden van de Tieltsestraat ter vervanging van het ten dele vernielde kerkhof rondom de parochiekerk. Begraafplaats op rechthoekig grondplan en bijna volledig omhaagd en toegankelijk via recent hekwerk, hoofdassen in kruisvorm met losse verharding geflankeerd door familiegraven en oudere grafzerken.


ID: 171477 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Tieltsestraat (Ardooie)
Recente vervanging door Oswald Marreel van een oudere mijtervormige kapel gebouwd door Modestus Marreel-Maes circa 1952. Naar verluidt gebouwd uit dank voor een genezing. Gelegen in een grasperkje waarrond enkele lage aanplantingen. Brede bakstenen kapel onder zadeldak, natuurstenen plint, aanzet- en sluitsteen. Getraliede rondboognis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld.