Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151502 resultaten


ID: 156756 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lisseweegse Steenweg 3 (Zuienkerke)
Hoeve met losse bestanddelen, met een boerenwoning van het langgeveltype, gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw, onder pannen zadeldaken. Gedeelte boerenwoning aan erfzijde met geïncorporeerd stalgedeelte en aan andere zijde van het erf, een bakstenen stal/ schuur.


ID: 13845 | Beschermd monument

Loweg 2 (Zuienkerke)
De hoeve, zogenaamd 't Pottemaeckershof, is beschermd als monument. De bescherming omvat het boerenhuis met aangebouwde paardenstal, het bakhuis, de koeien- en varkensstal en de schuur met aangebouwde stallen.


ID: 33630 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Loweg 2 (Zuienkerke)
Loweg nr. 2. Z.g. "'t Pottemaeckershof", voormalige hoeve met losstaande bestanddelen, lange erfoprit vanaf de Loweg, eertijds doorlopend tot aan de Mareweg (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003). Historiek. Eerste vermelding onder deze benaming in 1689, vanaf ca. 1935 gekend als "De Linde" of "'t Lindenhof", huidige eigenaars kiezen opnieuw voor historische naam. In 1594 wordt de site vermeld al


ID: 156692 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Loweg 2 (Zuienkerke)
Voormalige hoeve met losse bestanddelen en lange erfoprit. Eerste vermelding onder deze benaming in 1689. De boerenwoning vermoedelijk in kern 17de-eeuws. Groot witgekalkt volume met gepekte plint, verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak met opkamertraveeën in de 19de eeuw opgehoogd tot anderhalve bouwlaag. Voormalige paardenstal, bakhuis, stallen, begraasd erf en monumentale schuur met mansardedak gedateerd 1765.


ID: 13853 | Beschermd monument

Mareweg (Zuienkerke)
De neogotische veldkapel is beschermd als monument.


ID: 75278 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mareweg (Zuienkerke)
Mareweg z.nr./ Molenweg. Witgeschilderde neogotische veldkapel met een erg beeldbepalende ligging midden op de kruising van de Mareweg met de Molenweg (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003). Kapel wellicht gebouwd door eigenaar of pachter van de hoeve "De Roode Poorte" (cf. nr. 2), want ze werd tot eind 20ste eeuw door de uitbaters onderhouden. Eerste vermelding van een kapel op deze plaats dateer


ID: 156693 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mareweg (Zuienkerke)
Witgeschilderde neogotische veldkapel met een erg beeldbepalende ligging midden op de kruising van de Mareweg met de Molenweg. Eerste vermelding van een kapel op deze plaats dateert van 1754, stenen kapel aangeduid op de Ferrariskaart 1770-1778. De huidige kapel dateert van circa 1900, in rode baksteen onder leien zadeldak met in het interieur witgekalkte wanden, houten spitstongewelf en cementtegelvloer.


ID: 67056 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mareweg 1 (Zuienkerke)
Mareweg nr. 1. Hoeve met losstaande bestanddelen, te bereiken via een lange erfoprit vanaf de Mareweg. Aangeduid op Ferrariskaart (1770-1778) met vier losstaande bestanddelen, op Atlas der Buurtwegen (ca. 1845) in dezelfde samenstelling. Enkel het meest zuidelijke en noordelijke van deze gebouwen zijn bewaard, zijnde het boerenhuis en de stal. Witgekalkt boerenhuis met gepekte plint onder pannen


ID: 156694 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Mareweg 1 (Zuienkerke)
Hoeve met lange erfoprit aangeduid op Ferrariskaart van 1770-1778 met vier losse bestanddelen. Bewaarde boerenwoning, witgekalkt met gepekte plint onder pannen zadeldak met vier lage traveeën waarin geïncorporeerd bewaard stalletje en drie opkamertraveeën onder hogere nok.


ID: 13854 | Beschermd monument

Mareweg 2 (Zuienkerke)
De hoeve, zogenaamd De Roode Poorte, is beschermd als monument. De bescherming omvat de bewaarde delen van de omwalling en de historische, losstaande bestanddelen, zijnde het boerenhuis, de aangebouwde stal, het bakhuis en de schuur (zonder de eind-20ste-eeuwse aanbouwen).