Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151501 resultaten


ID: 33575 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bekaertstraat 1 (Zwevegem)
Bekaertstraat nr. 1. Eenvoudige interbellumwoning met typerend parement van gediversifieerde baksteen op plint van arduin. Rechthoekige muuropeningen met behouden schrijnwerk; kleine roedeverdeling in de bovenlichten.


ID: 163392 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bekaertstraat 1 (Zwevegem)
Eenvoudige interbellumwoning met typerend parement van gediversifieerde baksteen op plint van arduin. Rechthoekige muuropeningen met behouden schrijnwerk en kleine roedeverdeling in de bovenlichten.


ID: 35775 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bekaertstraat 2 (Zwevegem)
Otegemstraat nr. 83. Villa opgetrokken ca. 1905 door Leon Leander Bekaert. Heden deel uitmakend van de industriële site cf. Bekaertstraat nr. 2.Gediversifieerde baksteenbouw in neo-Vlaamse-renaissancestijl; leien zadeldak met dakkapellen. Rijkelijk uitgewerkte gevels door het gebruik van natuursteen voor o.m. portaal, boogvelden en balkons; sierankers.Grosso modo rechthoekige plattegrond


ID: 50868 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bekaertstraat 2 (Zwevegem)
Bekaertstraat nr. 2. Industriële site van N.V. Bekaert.In 1880 sticht Leon Bekaert een staaldraadtrekkerij z.g. "Tréfilerie Leon Bekaert" die zich aanvankelijk organiseerde door thuisarbeid. Een verbetering van het procédé om prikkeldraad te vervaardigen lag aan de basis van het Bekaert-imperium dat in de 20ste eeuw uitgroeit tot een bedrijf met vestiging


ID: 162969 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bekaertstraat 2 (Zwevegem)
In 1880 sticht Leon Bekaert een staaldraadtrekkerij zogenaamd Tréfilerie Leon Bekaert, die in de 20ste eeuw een grote expansie kent. Van de grote industriële site resteert een kantoorgebouw, gedateerd 1936 en na de Tweede Wereldoorlog hersteld naar vooroorlogs model. Aan de Bekaertstraat verankerde bakstenen trapgevel in neo-Vlaamserenaissance-stijl, en aan de zijde van de Otegemstraat bakstenen gevel in dezelfde stijl, getypeerd door brede trapgevels en dakvensters met trapgevel. In de vernieuwde zijgevel aan de Bekaertstraat werden de gedenkplaat voor het gesneuvelde personeel van de firma Bekaert tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog en het reliëf van de Heilige Antonius met kind geïntegreerd.


ID: 163074 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bekaertstraat 2 (Zwevegem)
Villa opgetrokken circa 1905 door Leon Leander Bekaert. Gediversifieerde baksteenbouw in neo-Vlaamserenaissance-stijl met leien zadeldak en dakkapellen. Rijkelijk uitgewerkte gevels door het gebruik van natuursteen, met lagere aanbouw rechts. Aan de straat later geplaatst ijzeren hek tussen bakstenen pijlers bekroond door arduinen ornament.


ID: 34563 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bekaertstraat 3 (Zwevegem)
Bekaertstraat nr. 3. Enkelhuis uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, met eenvoudige bakstenen lijstgevel op plint van arduin. Aflijnende dubbele muizentandfries. Rechthoekige muuropeningen onder geschilderde doorgetrokken latei.


ID: 163393 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Bekaertstraat 3 (Zwevegem)
Dorpswoning uit het tweede kwart van de 20ste eeuw, met eenvoudige bakstenen lijstgevel op plint van arduin. Aflijnende dubbele muizentandfries. Rechthoekige muuropeningen onder geschilderde doorgetrokken latei.


ID: 15096 | Beschermd monument

Bellegemstraat (Zwevegem)
Deze bescherming betreft de neogotische Milanenkapel met inbegrip van de cultuurgoederen, en gekandelaarde kapellinde.


ID: 15097 | Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Bellegemstraat, Kapel Milanendreef, Kapel Milanenstraat (Zwevegem)
Deze bescherming betreft de reeds als monument beschermde Milanenkapel en kapellinde, alsook het kapelhof en de dreef met omgaande wegenis.