Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151500 resultaten


ID: 70590 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 89 (Zwevegem)
Deerlijkstraat nr. 89. Burgerwoning uit de late jaren 1930 aanknopend bij het modernisme cf. het gebruik van gele baksteen, zwartgeglazuurde tegels en strakke gevelbehandeling. Lijstgevel van één smalle deurtravee en één brede venstertravee; plint van zwarte baksteen. Licht overkragende venstertravee. Beglaasde en getraliede vleugeldeur.


ID: 162992 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 89 (Zwevegem)
Burgerhuis uit de late jaren 1930 aanknopend bij het modernisme met het gebruik van gele baksteen, zwartgeglazuurde tegels en strakke gevelbehandeling. Lijstgevel van één smalle deurtravee en één brede venstertravee.


ID: 27946 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 97-109 (Zwevegem)
Deerlijkstraat nr. 97-109. Eenheidsbebouwing van zeven enkelhuizen volgens de kadastrale gegevens gebouwd tussen 1929 en 1932 in opdracht van "Trefilerie L. Bekaert". Lijstgevels van gediversifieerde baksteen op plint van arduin.Variatie door de geometrische motieven van de metselverbanden in de muurvlakken op de bovenverdieping. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd sc


ID: 162993 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Deerlijkstraat 97-109 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen gebouwd tussen 1929 en 1932 in opdracht van Trefilerie L. Bekaert. Lijstgevels van gediversifieerde baksteen op plint van arduin. Variatie door de geometrische motieven van de metselverbanden in de muurvlakken op de bovenverdieping.


ID: 26503 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Demeesterstraat 28-30 (Zwevegem)
Demeesterstraat nr. 28-30. Eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen uit de jaren 1930 volgens spiegelbeeldschema. Typisch parement van gele baksteen, verlevendigd door het gebruik van rode baksteen voor venster- en deuromlijstingen; nr. 30, gereinigd en hervoegd parement.Lijstgevel in art-decostijl cf. geaccentueerde smalle deurtravee en erker met aansluitend balkon met afgeronde hoek en bu


ID: 162998 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Demeesterstraat 28-30 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing van burgerhuizen uit de jaren 1930 volgens spiegelbeeldschema met typisch parement van gele baksteen. Lijstgevel in art-decostijl zie geaccentueerde smalle deurtravee en erker met aansluitend balkon met afgeronde hoek en buisprofiel.


ID: 59878 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Demeesterstraat 9-13 (Zwevegem)
Demeesterstraat nr. 9-13. Eenheidsbebouwing van drie enkelhuizen + garagetravee uit de jaren 1930. Gele baksteenbouw op arduinen plint; gebruik van horizontaliserende lintvoegen. Aflijnende bepleisterde en witgeschilderde fries. Twee uiterste woningen gekenmerkt door typische tweezijdige erker op console op de bovenverdieping. Rechthoekige muuropeningen met grotendeels vernieuwd schrijnwer


ID: 162997 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Demeesterstraat 9-13 (Zwevegem)
Eenheidsbebouwing van dorpswoningen uit de jaren 1930; gele baksteenbouw op arduinen plint met gebruik van horizontaliserende lintvoegen. Aflijnende bepleisterde en witgeschilderde fries. Twee uiterste woningen gekenmerkt door typische tweezijdige erker op console op de bovenverdieping. Rechthoekige muuropeningen met grotendeels vernieuwd schrijnwerk.


ID: 44402 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Den Helder 4 (Zwevegem)
Den Helder nr. 4. Aan de straat gelegen hoeve met 19de-eeuws uitzicht, bestaande uit losstaande, al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen gegroepeerd rond een bekiezeld erf. De site staat reeds aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846), herkenbare volumes zijn het woonhuis en de schuur, ook de kapel is weergegeven. Een volume, aan de straatzijde is heden afgebroken.Zuidelijke erft


ID: 163208 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Den Helder 4 (Zwevegem)
Hoeve met 19de-eeuws uitzicht, bestaande uit losstaande, al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen gegroepeerd rond een bekiezeld erf. De site staat al aangegeven sinds 1846. Erftoegang met kleine bakstenen kapel uit tweede kwart 20ste eeuw, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Woonhuis, stalvleugel uit de tweede helft van de 20ste eeuw en dwarsschuur met asemgaten.