Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

151500 resultaten


ID: 25746 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Diesveldstraat 21 (Zwevegem)
Diesveldstraat nr. 21. Hoeve uit het tweede kwart van de 20ste eeuw cf. aanduiding jaartal "1924" in poortgebouw. Gebouwen van rode baksteen onder pannen zadeldaken. Ten noorden het poortgebouw verfraaid door het gebruik van gele en witte sierbaksteen, o.m. voor het heiligennisje en met rechthoekige poort onder ijzeren I-balk. Aansluitend stalvleugels met daarop loodrecht aangesloten stall


ID: 163257 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Diesveldstraat 21 (Zwevegem)
Hoeve uit 1924 met gebouwen van rode baksteen onder pannen zadeldaken. Poortgebouw met gele en witte sierbaksteen, heiligennisje en poort onder ijzeren I-balk. Aansluitend stalvleugels en woonhuis met gele sierbaksteen. Buiten het erf, ast.


ID: 34978 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Diesveldstraat 42 (Zwevegem)
Diesveldstraat nr. 42. Hoeve Diesvelt. Historisch belangrijke hoeve, in de 14de eeuw centrum van de gelijknamige heerlijkheid. Leen, afhankelijk van het Oudenaardse grafelijke leenhof De Stenen Man. De heren van Diesvelt dienden rechtstreeks verantwoording af te leggen bij de Graaf van Vlaanderen. De geschiedenis van de hoeve en de heren klimt op tot in de 14de eeuw. Voorh


ID: 163258 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Diesveldstraat 42 (Zwevegem)
De geschiedenis van de hoeve klimt op tot in de 14de eeuw. Aangeduid op de Ferrariskaart 1770-1778 als Chateau Distvelt, circa 1846 met herkenbare configuratie en walgracht aangeduid als Chateau de Biesveld. Nu hoeve met semigesloten opstelling met gebouwen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rond een gebetonneerd erf. Erfoprit met bakstenen brugje en in kern 18de-eeuws poortgebouw met wapenschild en aangesloten stalvleugel. Vernieuwd woonhuis met schuur, voormalige stalvleugel en met beperkte omwalling.


ID: 23869 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dokkestraat 3 (Zwevegem)
Dokkestraat nr. 3. Vrijstaand boerenarbeidershuis uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis met lijstgevel van geelgeschilderde baksteen op gepikte plint. Licht getoogde muuropeningen met deels bewaard houtwerk cf. vernieuwde deur en poort.


ID: 163130 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Dokkestraat 3 (Zwevegem)
Vrijstaande boerenarbeiderswoning uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuis met lijstgevel van geelgeschilderde baksteen op gepikte plint. Licht getoogde muuropeningen met deels bewaard houtwerk zei vernieuwde deur en poort.


ID: 30033 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drielindenstraat (Zwevegem)
Drielindenstraat z.nr. Z.g. "Kapel der Drie Linden", wegkapel gewijd aan O.-L.-Vrouw Onbevlekt Ontvangen, horend bij het z.g. "Drielindenhof" (cf. Drielindenstraat nr. 3). De kapel wordt reeds vermeld in het landboek van Sint-Denijs (Doornikse), (1779). Heden eenbeukig 19de-eeuws bedehuisje met neo-classicistische inslag, beschaduwd door linde, in oorspron


ID: 163306 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drielindenstraat (Zwevegem)
Wegkapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen, horend bij het Drielindenhof. De kapel wordt al vermeld in het landboek van Sint-Denijs (Doornikse), (1779). Nu 19de-eeuws bedehuisje met neoclassicistische inslag, beschaduwd door linde. Witgekalkte baksteenbouw met zadeldak met Vlaamse pannen en gepikte plint. Rechthoekige deuropeningen geflankeerd door twee pilasters. Zijgevels met blinde halfronde vensters. Bepleisterd interieur met sporen van lichtblauwe beschildering. Tongewelf. Altaar afgesloten door houten hekwerk. Verscheidene heiligenbeelden.


ID: 77860 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drielindenstraat 3 (Zwevegem)
Drielindenstraat nr. 3. Historische hoeve z.g. "Ter Eecken" of "Sint-Antoniushof", heden "Drie Lindenhof". De hoeve wordt voor het eerst afgebeeld in het landboek van Sint-Denijs-Doornikse, (1779).Hoeve weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846) met grosso modo gelijke opstelling bestaande uit L-vormig hoofdvolume en enkele kleinere


ID: 163305 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drielindenstraat 3 (Zwevegem)
De hoeve wordt voor het eerst afgebeeld in het landboek van Sint-Denijs-Doornikse uit 1779. Hoeve weergegeven op de Atlas der Buurtwegen van circa 1846 met grosso modo gelijke opstelling bestaande uit L-vormig hoofdvolume en enkele kleinere bestanddelen. Hoeve met losse, verankerde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken, gegroepeerd rondom erf. Boerenwoning met dakruiter en gewitte lijstgevel.