Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

370 resultaten


ID: 92995 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapelleplein 2 (Berlare)
Voormalige hoeve, nu café "Bareldonkhoeve" schuin ingeplant op de hoek van de straat naast de Bareldonkkapel. Voormalig boerenhuis opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, met latere vergrotingen.


ID: 128803 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapelleplein 2 (Berlare)
Hoeve met boerenwoning opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, met latere vergrotingen. Volgens het kadasterarchief met in 1898 genoteerde uitbreiding rechts en links op het achtererf toegevoegd bedrijfsgebouw. Woning van aanvankelijk vijf en nadien zeven traveeën. Rechts aanleunende schuur.


ID: 89783 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapelleplein 4 (Berlare)
Voormalig zondagsschooltje van de proosdij Bareldonk, nu café ’t Zot Genot. Een weinig achterin gelegen schuin tegenover de Bareldonkkapel. Eenvoudig rechthoekig vrijstaande bakstenen constructie van één bouwlaag met pannen zadeldak, volgens het kadasterarchief gebouwd als school in 1898.


ID: 128804 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapelleplein 4 (Berlare)
Voormalig zondagsschooltje van de proosdij Bareldonk, een weinig achterin gelegen schuin tegenover de Bareldonkkapel. Eenvoudig rechthoekig vrijstaande bakstenen constructie van één bouwlaag met pannen zadeldak, gebouwd als school in 1898.


ID: 49032 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapelleplein 6 (Berlare)
Voormalig boerenhuis, volgens het kadasterarchief gebouwd in 1903 en in 1937 vergroot. Op de rooilijn tegenover de Bareldonkkapel ingeplante vrijstaand boerenhuis met één bouwlaag en aanvankelijk drie traveeën, onder pannen zadeldak.


ID: 128805 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kapelleplein 6 (Berlare)
Boerenwoning, gebouwd in 1903 en in 1937 vergroot. Op de rooilijn tegenover de Bareldonkkapel ingeplante vrijstaande boerenwoning met één bouwlaag en aanvankelijk drie traveeën, onder pannen zadeldak. Links, aanpalend breed ijzeren hek aan gemetste hekpijlers onder pannen zadeldakjes.


ID: 78485 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkhofdreef (Berlare)
Ook kerkhof van de Warande geheten, verwijzend naar de locatie van de begraafplaats naast de Warande van het kasteel van Berlare. Ter vervanging van het ommuurde oude kerkhof op het dorpsplein rond de Sint-Martinuskerk op de wijk Molenhoek nieuw aangelegde begraafplaats, in 1882 in gebruik genomen en in 1938 uitgebreid.


ID: 128808 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkhofdreef (Berlare)
Nieuw kerkhof ter vervanging van het ommuurde oude kerkhof op het dorpsplein rond de Sint-Martinuskerk, in 1882 in gebruik genomen en in 1938 uitgebreid. Hoofdtoegang afgesloten door een tweedelig zwart geschilderd ijzeren hek aan twee decoratief uitgewerkte ijzeren hekpijlers. Calvariekapel opgericht in 1884.


ID: 94730 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 142 (Berlare)
Zuidelijk gericht lang boerenhuis, teruggaand op twee woningen opklimmend tot de 18de eeuw (cf. onder meer bouwnaden, niveauverschil en verschillende ankertypes). Tijdelijk opgesplitst in drie woningen, thans een gerenoveerde privé-woning.


ID: 128809 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 142 (Berlare)
Zuidelijk gerichte lange boerenwoning, teruggaand op twee woningen opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde ontpleisterde baksteenbouw van zes traveeën, onder pannen zadeldak met linker aandak. Ten oosten langs de straatzijde gelegen lage en lange bakstenen stalvleugel in verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak, naar verluidt daterend van 1796.