Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

370 resultaten


ID: 95847 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 50 (Berlare)
Dorpshuis volgens kadasterarchief gebouwd eind 19de eeuw door August Baeten-De Wilde uit Kalken op een ouder boerenerf waarvan een deel werd afgesplitst. Eenvoudige woning van een bouwlaag en drie traveeën onder pannen zadeldak. Verankerde bakstenen lijstgevel met getoogde muuropeningen.


ID: 128815 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 50 (Berlare)
Dorpswoning, gebouwd eind 19de eeuw op een ouder boerenerf waarvan een deel werd afgesplitst. Eenvoudige woning van één bouwlaag en drie traveeën onder pannen zadeldak. Achteraan haaks aanpalend bedrijfsgebouw met stallen en dwarsschuur, mogelijk teruggaand op voorgaande hoeve.


ID: 52653 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 94 (Berlare)
Alleenstaand burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens kadastergegevens gebouwd in 1905 door J. Haentjens bij zijn bloemisterij. Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand op arduinen plint met twee keldergaten.


ID: 128816 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkstraat 94 (Berlare)
Alleenstaand burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in 1905 bij zijn bloemisterij. Bakstenen lijstgevel met dubbelhuisopstand op arduinen plint met twee keldergaten.


ID: 128817 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kerkveld (Berlare)
Neogotische wegkapel van rode bakstenen op dito sokkel met geprofileerde afzaat onder leien zadeldakje uit 1884, gelegen binnen een nieuwe woonwijk op het recent verkavelde Kerkveld tussen Gaver en Turfputstraat.


ID: 63178 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kruisstraat 4 (Berlare)
Voormalig brouwershuis van Brouwerij Matthijs, later van Rosseel. Burgerhuis volgens kadastergegevens gebouwd circa 1858 ter vervanging van een bestaand huis, in opdracht van brouwer Jozef Matthijs. Volgens het kadasterarchief hield de bijhorende brouwerij in 1923 op te bestaan.


ID: 128818 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kruisstraat 4 (Berlare)
Burgerhuis, gebouwd circa 1858 ter vervanging van een bestaand huis. Volgens het kadasterarchief hield de bijhorende brouwerij in 1923 op te bestaan. Achterin gelegen burgerhuis met nieuw aangelegde voortuin, afgesloten door nieuw hekwerk in siersmeedijzer. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder afgeknot schilddak en waarvan platform omringd door ijzeren hekwerk.


ID: 128819 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Leopolddreef 47-51 (Berlare)
Merkwaardig opgevat kasteel in eclectische stijl daterend van 1882 en in 1886 wat vergroot. Het voorste deel aan de oostzijde op quasi vierkante plattegrond vormt een hoge dominante constructie van drie traveeën en twee bouwlagen onder kunstleien bedaking samengesteld uit zadeldaken en een half schilddak. Daarachter sluit een lange lagere haakse vleugel aan van twee bouwlagen en zeven traveeën onder een doorlopend zadeldak.


ID: 60712 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Leopolddreef 47-51 (Berlare)
Benaming verwijzend naar het oude toponiem van het uitgestrekte, droge heide- en duinengebied in het zuidwesten van Berlare, als "heye" al aangegeven op de figuratieve kaart van het Land van Aalst door J. Horenhault van 15(9)6. Volgens de Poppkaart was de "Groote Heijde" midden 19de eeuw nog grotendeels onbewoond gebied.


ID: 68197 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Lindestraat 67 (Berlare)
Burgerhuis bij de voormalige limonadefabriek Flora. Het bedrijfje van de familie Hoogewijs, opgericht in 1911, werd stopgezet in 1983. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien), volgens kadastergegevens van 1930.