Resultaten aanduidingsobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten aanduidingsobjecten

4037 resultaten


ID: 128394 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Poekedorpstraat (Aalter)
Neoclassicistisch kerkje gebouwd in 1842, inwijding in mei 1844, ter vervanging van een gotisch kerkje met romaanse toren. In de loop der tijd verschillende malen hersteld. De plattegrond ontvouwt een driebeukige hallenkerk van vijf traveeën met westtoren, een rechthoekig koor van één travee met halfronde apsis en twee sacristieën. Ommuurd kerkhof omheen de kerk met graftekens van de kasteelheren van Poeke en een geheel aan graftekens die de 20ste eeuw overspannen.


ID: 7721 | Beschermd monument

Ruiseleedsestraat 3A (Aalter)
De treurbeuk (Fagus sylvatica ‘Pendula’) bevindt zich in een privé-tuin van een woning langs de Ruiseleedsestraat in de dorpskom van Poeke. De kruinstraal bedraagt 10 meter, de hoogte van de takvrije stam 8 meter. De treurbeuk heeft een stamomtrek van 3,29 meter (gemeten op 1,50 meter hoogte, opname in 2001).


ID: 128415 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Spildoorn 1 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen gebouwd in 1861 op de plaats van een oudere woning daterend uit de 17de eeuw. Bakstenen boerenwoning van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Ten zuiden, dwarsschuur van dezelfde periode met in de westelijke zijgevel nisje met heiligenbeeld.


ID: 128437 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Steenweg op Deinze (Aalter)
Kapel, gebouwd in 1938 tegenover de plaats van de oude circa 1930 gesloopte kapel onder leiding van aannemer I. Claeys. Bakstenen kapel van twee traveeën onder zadeldak met vlak afgesloten koor.


ID: 128473 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vrekkemstraat (Aalter)
Een houten kruis omgeven door linden en beuken, een bloemenperk en bidbank links, met plaasteren Christusbeeld onder houten afdakje, hier herplaatst na wegenwerken.


ID: 128474 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Vrekkemstraat (Aalter)
Barok kapelletje op rechthoekige plattegrond, met één travee onder zadeldak, wellicht opklimmend tot de 17de eeuw doch over het ontstaan is niets gekend.


ID: 128477 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Watermolenstraat 2-4 (Aalter)
Hoeve uit 1895 met losse bestanddelen in U-vorm gegroepeerd, nog aan drie zijden omwald. Voorerf van de straat afgesloten met betonnen hekwerk met bakstenen gecementeerde pijlers met piramidale bekroning. Boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak; niskapelletje met Onze-Lieve-Vrouwebeeldje. Grote stallen en schuur, bedrijfsgebouw van tien traveeën onder zadeldak met segmentboogpoort en groot bakhuis.


ID: 128478 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Weibroekdreef (Aalter)
Kapel van Heilige Theresia van het Kind Jezus, opgetrokken in moderne baksteenstijl onder pannendaken in 1934.


ID: 128481 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Westvoordestraat 33 (Aalter)
Omhaagde hoeve met losse bestanddelen, woonhuis volgens kadasterarchief gebouwd in 1905, in 1941 bijgebouwde dienstgebouwtjes. In de zuidelijke hoek van het met gras begroeid voorerf, boom met Mariakapelletje.


ID: 128487 | Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Wingenestraat (Aalter)
Huidig schoolgebouwtje opgericht in 1860. Bakstenen gebouw met drie en zes traveeën, iets vooruitspringend, geritmeerd door travee nissen waarin de getoogde vensters en overluifelde deur gevat zijn. Op borstwering van de middentravee niskapelletje met heiligenbeeld.