is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis
Deze vaststelling is geldig sinds
is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Sint-Pietersplein en omgeving
Deze vaststelling is geldig sinds
is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Sint-Pietersplein met verschillende huizenblokken
Deze bescherming is geldig sinds
is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
Deze vaststelling was geldig van tot
Noordelijke gevelwand tussen de Graaf Arnulfstraat en de Sint-Pietersnieuwstraat bestaande uit negen identieke traveeën onder schilddak. Begane grond met imitatiebanden onder de puilijst en rondboogvensters in gelijkaardige nissen. Verticaliserende bovenverdieping met rechthoekige nissen met eenvoudige bovenvensters. Gelijkaardig aflijnend hoofdgestel. Een brede korfboogdoorgang in de tweede travee verleent toegang tot een bioscoop. Rijker versierde zijgevel van één travee in de Sint-Pietersnieuwstraat.
Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Zuid-West, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Van deze noordelijke gevelwand van het Sint-Pietersplein bleven enkel de drie rechtse traveeën herkenbaar bewaard, namelijk het hoekhuis met een zijgevel van één travee in de Sint-Pietersnieuwstraat (Sint-Pietersplein nummer 61). Het links aanpalende hoekpand, nummer 60, met voorheen zes traveeën en een toegang tot een bioscoop, werd na een brand vervangen door een nieuw betonnen hoekpand.