Villa Sunny Home

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Sunny Home

Beschrijving

Villa "Sunny Home" naar ontwerp van architect Louis Spreutels (Brussel) van 1934 en kadastraal geregistreerd in 1935. De villa is gelegen in een omhaagde voortuin met twee lindebomen aan weerszij van de toegangspoort tussen breukstenen pijlers.

Bepleisterde en geschilderde villa op een breukstenen plint van twee bouwlagen onder een pannen tentdak. Kenmerkend voor deze interbellumvilla zijn het spel van horizontale lijnen en omlijstingen. Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk en een rondboogvormige deur in een verdiept portaal. Tussen de twee muuropeningen op het verdiep is in de bepleistering de naam "SUNNY HOME" aangebracht. Op de bouwplannen staat hier nog "Huize Louise". Aan de achterzijde is er een overdekt terras uitlopend op een balkon. Dit terras werd volgens een bouwaanvraag uit 1946 een gesloten veranda. Links van de woning staat een losstaande garage in dezelfde stijl.

De bouwaanvraag toont een grondplan met een klassieke opbouw met op de begane grond een trappenhal, bureau, keuken en eetkamer. Op de verdieping werden er drie kamers en een badkamer voorzien.

• Gemeentearchief Dilbeek, bouwdossiers, doos 1293, Kamerijklaan 27.
  • Kadasterarchief Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Dilbeek, afdeling I (Dilbeek), 1935/39.