Duitse militaire post

Beschrijving

Betonnen militaire post langs de zuidelijke dijk van het Schipdonkkanaal, tegen de zuidelijke berm, op 540 meter ten noordwesten van Celiebrug.

Het betreft een open gevechtsstelling, bestaande uit een U-vormige borstwering, opgetrokken aan de hand van betonstenen.

Langs de zuidelijke dijk van het Schipdonkkanaal, in het segment tussen Strobrugge en Balgerhoeke, werden tientallen betonnen versterkingen en bunkers opgetrokken, waaronder onderhavige constructie. Het Schipdonkkanaal was langs beide zijden omgeven door prikkeldraadversperringen.

• Koninklijk Legermuseum Brussel, Fonds 185, doos 3791, map 1545, Sous-Secteur d’Eecloo. II Bon de 6 Ch. à p. Croquis des positions allemandes à la frontière hollande-belge, 14/4/1919.
  • SAKKERS H., DEN HOLLANDER J. & MURK R. 2011: De Hollandstellung. Van Knokke tot Antwerpen. Stille getuige van de Eerste Wereldoorlog, s.l.

Auteurs: Decoodt, Hannelore