Burgerhuis en schoollokaal

Beschrijving

Alleenstaande voormalige woning en schoollokaal, heden jeugdlokaal; twee bouwlagen en vier traveeën onder een zadeldak (Vlaamse pannen), waarschijnlijk uit de 18de eeuw maar met latere aanpassingen. Verankerde en gecementeerde lijstgevel beschilderd met imitatiebaksteen en -zandsteen rondom de muuropeningen. Rechthoekige vensters en lage steekboogdeur met ovaal bovenlicht. Links, haaks tegen de voorgevel aanleunend klein bijgebouw (vroeger koetshuis ?) met gelijkaardige gecementeerde gevel. Rechts aanleunend breedhuis van één bouwlaag en vier traveeën met zadeldak (Vlaamse pannen), uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Verbeeck, Mieke