Traditioneel breedhuis

Beschrijving

Traditioneel breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder een complex zadeldak (nok parallel aan de straat) links met getrapt aandak, uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw. Gecementeerde trapgevel van zeven treden met ontbrekend topstuk, vermoedelijk in bak- en zandsteenbouw, verankerd door muurankers, T-vormig en met gekrulde spie. Volledig verbouwde pui en aangepaste rechthoekige bovenvensters met lekdrempel. Rondboogvenster waarboven een rechthoekig luik in de geveltop.

Auteurs : Plomteux, Greet, Steyaert, Rita, Manderyck, Madeleine