Dubbelvilla La Sapinière en Menu Bois

Beschrijving

Gelegen binnen de uitbreiding van het beschermd dorpsgezicht Concessie, beschermd bij B.V.R. van 8/03/1995.

Tweegezinswoning van 1927 ontworpen door architect René Derleyn (Wenduine), geïnspireerd door de Anglo-Normandische stijl. Geknikte en gemansardeerde bedaking met dakvensters. Witbeschilderde baksteenbouw met bekronende scherpe puntgevel met pseudovakwerk. Loggia met rondboogarcade. Vensters met kleine roedeverdelingen. Omgevende tuin met haagafsluiting en bakstenen hekpijlers (witbeschilderd boven gepekte plint).

• ARCHIEF ONROEREND ERFGOED – AFDELING WEST-VLAANDEREN, Archiefnummer W/00266.
  • GEMEENTEARCHIEF DE HAAN, Bouwvergunningen, 1927/14.