Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13232 resultaten


ID: 85167 | Bouwkundig element

Watermolen Van Hauwermeirsmolen

Watermolenstraat 64 (Wetteren)
Watermolen met molengebouw uit 1798, sluis en voormalige oliemolen en waterraderen, de kollergang en fabrieksschoorsteen van voormalige industriële olieslagerij, opgericht in 1909.


ID: 85195 | Bouwkundig element

Hoeve

Westremstraat 67 (Wetteren)
Semigesloten hoeve met haaks op de straat ingeplant woonhuis ten noordwesten en in L-vorm gebouwde bedrijfsgebouwen ten oosten en ten zuidoosten van het deels verharde en begraasde erf. Nieuw laag toegangshek aan de straat in het westen tussen het vroegere kuiperskot en een vernieuwde muur.


ID: 85132 | Bouwkundig element

Hoeve

Wetterensteenweg 120 (Wetteren)
Wat achterin gelegen voormalige hoeve teruggaand tot de 18de eeuw, heden horende bij een bungalow van 1967 op nummer 120 en in gebruik als bergplaats.


ID: 85134 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zavelstraat 2 (Wetteren)
Voorheen omgrachte pachthoeve, bestaande uit losse bestanddelen, waaronder een boerenwoning met 17de- of 18de-eeuwse kern en 20ste-eeuwse landgebouwen. De kleine tegen de westelijke walgracht aangebouwde stal werd vóór 1950 afgebroken en iets meer naar het oosten op groter grondplan herbouwd. De oude walgrachten zijn heden grotendeels gedempt, aan linkerzijde bleef een restant bewaard.


ID: 85136 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zavelstraat 26 (Wetteren)
Hoeve met deels omhaagd en beboomd erf, toegankelijk via ijzeren hekken tussen vernieuwde pijlers. Hoeve teruggaand tot de 18de eeuw.


ID: 85135 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Zavelstraat 4 (Wetteren)
Hoeve, teruggaand tot de 18de eeuw, met een met gras begroeid en deels omhaagd erf. Eénlaags verankerd woonhuis van vijf traveeën onder pannen zadeldak. Haaks op het woonhuis situeert zich een langgerekt schuur- en stalvolume. Ten oosten van de schuur bevindt zich een bakstenen mestvaalt. Onze-Lieve-Vrouwegrotje op het erf.


ID: 71523 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Ballingstraat 95 (Wevelgem)
Boerenwoning van een hoeve, die vermoedelijk in kern opklimt tot de 18de eeuw. Verankerd bakstenen volume onder pannen zadeldak.


ID: 71635 | Bouwkundig element

Weverij

Bankstraat 63 (Wevelgem)
In oorspong weverij opgetrokken in 1779, zie jaarankers zijgevel. Later verbouwd tot herberg en slagerij met werkruimte. Heden winkel-woonhuis.


ID: 71666 | Bouwkundig element

Samenstel van woningen met vlasschuur

Bissegemstraat 122 (Wevelgem)
Complex op L-vormige plattegrond bestaande uit een dieper in gelegen 18de-eeuws woonhuis en de 19de-eeuwse uitbreiding (woonhuis + vlasschuur) aan de straatzijde. Complex aan de straat afgezet door betonnen hek. Beboomde tuin met onder meer populieren. Typisch gerotseerd grotje gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.


ID: 71649 | Bouwkundig element

Oude Pastorie

Bissegemstraat 54-56 (Wevelgem)
Dieper in gelegen voormalige pastorie, gelegen op een mote en oorspronkelijk deel uitmakend van een dubbele omwalling met ten noorden schuur. De pastorie is van oudsher verbonden met de hoeve " 't Goed ter Elst", centrum van de gelijknamige heerlijkheid "Ter Elst".