Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13232 resultaten


ID: 71814 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Brugse Steenweg 111 (Brugge)
Achterin gelegen hoevecomplex, bestaande uit losse bestanddelen rondom een bekiezeld erf, waarvan de gebouwen teruggaan tot de 18de eeuw. Temidden van een weiland en verbonden met de straat door een dreef met populieren. De losse bestanddelen zijn het woonhuis met geïncorporeerde stalvleugel, de schuur met wagenkot, de varkensstal en het bakhuis, het pomphuis en de aardappelkelder.


ID: 71817 | Bouwkundig element

Hoeve Het Vagevuur

Brugse Steenweg 161 (Brugge)
Achteringelegen hoeve van het langgeveltype met geïncorporeerde stalvleugels onder pannen zadeldaken. De huidige gebouwen gaan eventueel terug tot de 18de eeuw, de stallen dateren uit de 19de eeuw.


ID: 200724 | Bouwkundig element

Waterpompstation

Buiten Boeverievest 1 (Brugge)
Het "oud waterhuis" is door middel van buizen verbonden met het pompstation aan de overzijde van de vestingsgracht. Verankerde bakstenen constructie onder zadeldak (leidakpannen).


ID: 29233 | Bouwkundig element

Proosdij van de kerkelijke heerlijkheid van Sint-Donaas

Burg 1-2, 1B, 2B (Brugge)
Voormalige gerechtelijke zetel van de kerkelijke heerlijkheid van Sint-Donaas; blikvanger vanaf het zuidelijk pleingedeelte. Thans Dienst Pers en Voorlichting van de provincie West-Vlaanderen.


ID: 29236 | Bouwkundig element

Landhuis van het Brugse Vrije

Burg 11 (Brugge)
Van 1794 tot 1984, gerechtshof; sindsdien locatie van de administratieve stadsdiensten, Toeristische Dienst en sinds 1988 van het Stadsarchief. Sinds 1985 is de zogenaamde "Schepenkamer" opengesteld als Provinciaal Museum "Het Brugse Vrije".


ID: 29234 | Bouwkundig element

Ambtswoning van de Gouverneur

Burg 3-4 (Brugge)
Achteruitgelegen complex bestaande uit de hoofdvleugel van vier traveeën en drie bouwlagen onder gemansardeerd schilddak, visueel geflankeerd door twee zijvleugels van één travee en twee bouwlagen; doch de linker vleugel is feitelijk travee van de achtergevel van de Proosdij en de rechtervleugel is een deel van de zes traveeën brede zijvleugel die tot de Gouverneurswoning behoort.


ID: 76974 | Bouwkundig element

Hoeve De Zeven Torentjes

Canadaring 41 (Brugge)
Heden in gebruik als kinderboerderij. In oorsprong " 's Heer Boudewijnsburg" een belangrijk leen op Assebroek en afhankelijk van de Burg van Brugge.


ID: 83120 | Bouwkundig element

Ingangspoort van het klooster der Grauwzusters van Aardenburg

Carmersstraat 100 (Brugge)
Voormalige ingangspoort van "het klooster der Grauwzusters van Aardenburg". In 1609 schenkt aartshertog Albrecht de Grauwzusters van Aardenburg een huis aan de Carmersstraat met aanpalende gronden. Op de strook tussen Rolweg en Carmersstraat bouwen ze hun klooster.


ID: 83101 | Bouwkundig element

Gekoppelde stadswoningen gedateerd 1648

Carmersstraat 27-29 (Brugge)
Gekoppelde diephuizen van telkens twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), jaarankers "16 / 48" in de toppen. Aangepaste begane gronden.


ID: 83108 | Bouwkundig element

Gelijkaardige stadswoningen

Carmersstraat 50-52 (Brugge)
Gelijkaardige tuitgevels van telkens drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Verankerde en witbeschilderde tuitgevels van baksteen uit de 18de eeuw, afgewerkt met muurvlechtingen.