Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

13232 resultaten


ID: 83110 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Carmersstraat 56 (Brugge)
Diephuis met dubbelhuisopstand van vier/drie en twee/één traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (leipannen), opklimmend tot de 16de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van historiserende "Kunstige Herstelling" van 1971-1974 naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge).


ID: 83117 | Bouwkundig element

Stadswoning

Carmersstraat 82 (Brugge)
Diephuis met enkelhuisopstand van drie/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, 18de-eeuws uitzicht, doch met oudere kern uit 16de tot 17de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van verbouwingen in 1979.


ID: 83118 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Engels klooster met tuin

Carmersstraat 83-87, Snaggaardstraat 56 (Brugge)
Gebouwenblok ten zuiden begrensd door de Carmersstraat, ten noorden door de Snaggaardstraat en ten westen door de Speelmansstraat. Het deels ommuurde complex bestaat uit verschillende gebouwen- en gebouwengroepen met bijhorende tuinen die er werden opgetrokken vanaf circa 1647 tot de 20ste eeuw.


ID: 83119 | Bouwkundig element

Calvarie 't Annaatje van 't Pitje

Carmersstraat 84 (Brugge)
Calvarie aangebracht tegen de zijgevel van een breedhuis met 19de-eeuws uitzicht. Beeldengroep van hout van 1760 bestaande uit een vrouw in typische Brugse klederdracht, een gekruisigde Christus en een gesloten muurkapel met Onze-Lieve-Vrouwebeeld met Kind. Breed bekronend baldakijn, centraal versierd met het "alziend oog".


ID: 29245 | Bouwkundig element

Hoekhuis De Valk

Cordoeaniersstraat 10-12 (Brugge)
Hoekhuis van zes traveeën en zes traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met twee dakkapellen. Gevelopstand als verbouwing van 18de-eeuwse panden, dateert van 1832: verbouwen van de twee linker traveeën tot huidige poorttravee. Laatclassicistische, verankerde, bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint. Afgeschuinde hoek met beeld van Maria met Kind onder baldakijn, van J. Reubens uit het derde kwart van de 20ste eeuw.


ID: 82257 | Bouwkundig element

Herenhuis Hôtel d'Hanins de Moerkerke

Coupure 1, Predikherenstraat 40, Witteleertouwersstraat 1A (Brugge)
Herenhuis uit het derde kwart van de 18de eeuw bestaande uit een haakse hoofdvleugel tussen de Witteleertouwersstraat en de Coupure, en eertijds twee zijvleugels, één ten oosten (aan de Coupure), (2) en twee ten zuiden (aan de Witteleertouwersstraat), (3 a en 3 b). Heden haast volledig ingebouwd en vroegere structuur dus moeilijk herkenbaar. Gebouwd na het uitgraven van de Coupure (1752-1753) waarbij de voormalige grond van het predikherenklooster is herverkaveld. In de loop van de 19de eeuw toegankelijk via een staatsieplein aan de Predikherenstraat, tussen de huidige nummers 30 en 36, dat leidde naar de hoofdvleugel. Nu deels in gebruik als woning en deels leegstaand en verwaarloosd.


ID: 79662 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Damse Steenweg 100 (Brugge)
Hoeve met bestanddelen gegroepeerd rondom een heraangelegd erf. Vandaag in gebruik als woning. Huidige gebouwenconfiguratie weergegeven op het primitief kadasterplan van circa 1835.


ID: 79661 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Damse Steenweg 98 (Brugge)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf.


ID: 82339 | Bouwkundig element

Poortgebouw van de proosdij van Onze-Lieve-Vrouw

Dijver 12 (Brugge)
Voormalig poortgebouw van de proosdij van Onze-Lieve-Vrouw, heden ingang van het Groeningemuseum, zie smeedijzeren uithangbord met opschrift "GROENINGE / MUSEUM"/. Poortgebouw van 1749 met parement van arduin; drie traveeën en één bouwlaag onder leien zadeldak.


ID: 82341 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Dijver 14 (Brugge)
Dubbelhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), mogelijk uit 18de-19de eeuw.